Közel száz táncos a Zsoodance-gálán

1837
Fotó: Babos Petra

Immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Zsoodance Tánc Sport Egyesület gálaműsorát, melynek a Jókai Mór Művelődési Központ volt a helyszíne ma este.

Cserkuti Zsófia, az egyesület vezetője a gála előtt a Médiacentrumnak elmondta, sajnos a pandémia az egyesülettől elvett két gálát, két és fél éve ünnepeltek, táncoltak utoljára ezen a színpadon.

– Közel száz Zsoodance-táncos lép fel a mai táncgálán, a szeptemberben indult új csoporttól egészen a versenytáncosokig láthat ma a közönség fellépőket. Kicsit hiányosak vagyunk, mert a két ünnep között néhányan elutaztak. A mostani gála egy hirtelen ötlet volt, mivel a táncosok már nagyon szerettek volna színpadra lépni – tudtuk meg Cserkuti Zsófiától, aki hozzátette, két felvonással készültek, nagyjából két órán át igyekeztek szórakoztatni a nézőket.

– Egyesületünk négyéves kortól foglalkozik gyerekekkel, és nagy örömünkre szolgál, hogy idén bemutathatjuk ovis csoportunkat, a Mini Gangsters-t. Ők szeptember óta táncolnak együtt, a létszámuk hiányos, sokan nincsenek most itthon vagy csak még nem szerettek volna színpadra állni, de nagyon büszkék vagyunk rájuk – emelte ki az egyesület vezetője.

Cserkuti Zsófia a 2020/2021-es év kapcsán elmondta, igyekezték kihozni a maximumot magukból és a lehetőségeikből.

– Nem voltak rendezvények és versenyek sem, reméljük, ez 2022-ben már nem így lesz. Szerencsére ebben az évben már egy-két fellépésünk volt, igaz nagyon kevés, de ennek is örültünk. Hiányoztak a bemutatkozási lehetőségek és szereplések, ezért döntöttünk úgy, hogy mindenképpen megszervezzük a gálát. Ez most más, mint az eddigiek, hiszen ezúttal nem színdarabot adunk elő a versenykoreográfiák mellett. Erre most nem volt időnk, hiszen másfél hónap állt a rendelkezésünkre. A felkészülés jól sikerült, remélem az előadás is, s a közönségnek is tetszik majd a produkciónk – hangsúlyozta az egyesület vezetője, akitől megtudtuk, a táncosok tíz különböző csoportban dolgoznak, de arra törekszenek, hogy sok közös koreográfiájuk legyen a fellépések során, hiszen ők egy nagy családot alkotnak.

Cserkuti Zsófia kiemelte, munkáját három tanítványa segíti, Friss Luca, Szabó Izabella és Samu Zsófia.

Az est során fellépett a Feel Good Dance Crew, a Squirrels, a ZSD Kids, a Diamonds, a GRL Power, a Blade és az Ypsilon Crew csapata is.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!