Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mától tilos az alkoholfogyasztás a pápai közterületeken

Pintér-Papp Eszter | 2022.01.01.

A mai napon lépett hatályba az az önkormányzati rendelet, melyben a közterületi szeszesital-fogyasztás szabályait fogalmazták meg. Ennek értelmében – néhány kivételtől eltekintve – 2022. január 1-jétől tilos az alkoholtartalmú italok fogyasztása a pápai közterületeken.

A rendelet megalkotását az indokolta, hogy a tapasztalatok és az állampolgári visszajelzések alapján az utóbbi időben megnőtt a közterületeken szeszes italt fogyasztók száma. Ez több olyan magatartási formát is magával vonzott – például a csendháborítást és a köztisztasági szabályszegést -, melyek rontják a városképet, a jogkövető polgárok komfortérzetét és negatívan hatnak a gyermekek, fiatalok erkölcsi fejlődésére, nehezítik a társadalmi együttélést és a polgárok közt konfliktusokat generálhatnak.

A közterületi alkoholfogyasztás tilalma alól kivételt képeznek az érvényes közterület-használati engedéllyel rendelkező vendéglátó egységek teraszai nyitvatartási időben, a közterületen tartott rendezvény területe a rendezvény ideje alatt, valamint minden évben a december 31. napján 18 órától a következő év január 1-jén 6 óráig terjedő időszak.

Aki a rendeletben meghatározott tilalmat megszegi, szabálysértést követ el. A szabálysértési eljárást a Pápai Rendőrkapitányság folytatja le, ugyanakkor helyszíni bírság kiszabására a közterület-felügyelők is jogosultak.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.26.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2002, 2006

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: