A rendőrök még aznap elfogták a gépkocsitolvajt

491
Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

A 47 éves pápai férfi ittasan vezette a lopott autót és vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

A pápai sértett 2021. december 29-én értesítette a rendőrséget arról, hogy aznap 11 óra 25 perc körül ismeretlen személy ellopta a háza előtt parkoló gépkocsiját, amelyben többek között kézi szerszámait és munkagépeit tárolta. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként beazonosították a feltételezett elkövetőt és a 47 éves pápai férfit még aznap elfogták és előállították, majd lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az elkövető tettét beismerte és elmondta, hogy sétálás közben pillantotta meg az autót, amelyben benne volt az indítókulcs. A gépkocsival elhajtott, majd az abban talált kézi szerszámokat eldobta, a több tízezer forint értékű munkagépeket pedig egy ismerősének pár ezer forintért eladta. Az autóval épp Budapestre indult volna, amikor a rendőrök igazoltatták. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, valamint kiderült, hogy vezetői engedéllyel sem rendelkezik. A mért alkoholértékre tekintettel a rendőrök közigazgatási bírsággal sújtották a sofőrt, valamint az engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vették.

A nyomozók a lopott gépkocsi mellett 2021. december 29-én egy pápai ingatlanban tartott kutatás alkalmával a szerszámgépeket is megtalálták és lefoglalták.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!