Kisfiú az év első babája Pápán

3984
Fotó: kórház, Babos Petra

Szombaton reggel született meg 2022 első kisbabája Pápán. Sztolyka Róbert Arnold 2022. január 1-jén, 9 óra 20 perckor látta meg a napvilágot a pápai Gróf Esterházy Kórházban. Az újszülött 54 centiméterrel és 3.600 grammal született.

A születések kapcsán Varga Lajosné szülésznő, főnővér a Médiacentrumnak elmondta, a 2021-es év örömteli és egyben nehéz is volt.

– Nagy öröm számunkra, hogy egyre több születés történt a tavalyi évben. A nehézséget a pandémia okozta, hiszen a koronavírus-fertőzött kismamák ellátása plusz feladatot rótt a dolgozókra, mert velük külön kell foglalkoznunk, ha az ő szobájukba bemegyünk, fel kell venni a megfelelő védőruházatot – tudtuk meg Varga Lajosnétól, aki kiemelte, tavaly a családbarát pályázat keretében elkészült két új kórtermük, így négy ággyal bővült az osztályuk, ezáltal összesen hét kórteremben, 26 férőhellyel várják a betegeket és a kismamákat.

A 2021-es évben 499 szülés történt a pápai kórházban, s az idei évben a mai napig már négy baba látta meg a napvilágot városunkban.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!