Két kiemelt esethez vonultak a tűzoltók az ünnepek idején

446
Fotó: Babos Petra

A pápai tűzoltók két kiemelt eseményhez vonultak az ünnepek idején. Ennek kapcsán Kovács Ottó tűzoltó alezredes, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője a Médiacentrumnak elmondta, december 24-én éjfél előtt a Szent László utcába riasztották az egységeket, ahol egy lakóház égett.

– Az egységek gyorsan kiérkeztek a helyszínre, ahol azt tapasztalták, hogy egy négylakásos társasház földszinti lakása nagy terjedelemben ég. A tűzoltók azonnal megkezdték a tűz oltását, valamint a bennrekedt személyek kimentését és a közművek elzárását. A lánglovagok a tűzzel érintett lakásból két főt, a társasház többi lakásából öt főt mentettek ki és adtak át a mentőszolgálat szakembereinek. A mentősök három főt szállítottak kórházba könnyű sérülésekkel, megfigyelésre. Az épületből kimentett személyeket rokonoknál helyezték el – emelte ki a tűzoltó alezredes.

– A második eset december 25-én délután történt. Akkor egy szén-monoxid-érzékelő jelzéséhez riasztották a kollégákat, ahová a pápai egységek és a megyei katasztrófavédelem műveleti-szolgálati egységei vonultak. A kiérkezés után a szakemberek méréseket végeztek és megállapították, hogy a cserépkályhából visszaáramló szén-monoxid jelenléte kimutatható. A tüzelő-fűtő berendezés használatát megtiltották a tulajdonosnak – tudtuk meg Kovács Ottótól, aki hozzátette, szilveszterkor pirotechnikai eszközök használatából származó tűzeset nem történt.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!