Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Két kiemelt esethez vonultak a tűzoltók az ünnepek idején

Babos Petra | 2022.01.04.

A pápai tűzoltók két kiemelt eseményhez vonultak az ünnepek idején. Ennek kapcsán Kovács Ottó tűzoltó alezredes, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője a Médiacentrumnak elmondta, december 24-én éjfél előtt a Szent László utcába riasztották az egységeket, ahol egy lakóház égett.

– Az egységek gyorsan kiérkeztek a helyszínre, ahol azt tapasztalták, hogy egy négylakásos társasház földszinti lakása nagy terjedelemben ég. A tűzoltók azonnal megkezdték a tűz oltását, valamint a bennrekedt személyek kimentését és a közművek elzárását. A lánglovagok a tűzzel érintett lakásból két főt, a társasház többi lakásából öt főt mentettek ki és adtak át a mentőszolgálat szakembereinek. A mentősök három főt szállítottak kórházba könnyű sérülésekkel, megfigyelésre. Az épületből kimentett személyeket rokonoknál helyezték el – emelte ki a tűzoltó alezredes.

– A második eset december 25-én délután történt. Akkor egy szén-monoxid-érzékelő jelzéséhez riasztották a kollégákat, ahová a pápai egységek és a megyei katasztrófavédelem műveleti-szolgálati egységei vonultak. A kiérkezés után a szakemberek méréseket végeztek és megállapították, hogy a cserépkályhából visszaáramló szén-monoxid jelenléte kimutatható. A tüzelő-fűtő berendezés használatát megtiltották a tulajdonosnak – tudtuk meg Kovács Ottótól, aki hozzátette, szilveszterkor pirotechnikai eszközök használatából származó tűzeset nem történt.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: