Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tilos az alkoholfogyasztás a pápai közterületeken – Mi a véleménye erről?

Babos Petra | 2022.01.05.

A város közterületein tilos a szeszes ital fogyasztása 2022. január 1-je óta. A tilalom nem terjed ki az érvényes közterület-használati engedéllyel rendelkező vendéglátó egység vendéglátó-ipari teraszára nyitvatartási időben, a közterületen tartott rendezvény területére annak időtartama alatt, valamint december 31. napján 18 órától a következő év január 1. napján 6 óráig tartó időszakra.

Ezúttal arról kérdeztük a járókelőket, mi a véleményük az új rendeletről.

Pátkai Ferencné elmondta, nagyon örül, hogy bevezették az alkoholtilalmat a közterületeken.

– Ne igyanak az utcán az emberek alkoholt. Nem tartom szerencsésnek, hogy a kisgyerekek azt látják, hogy az emberek a közterületeken is fogyasztanak szeszes italt, ez rossz példa nekik. Ez számomra visszatetsző dolog. Emellett sajnos sokan szemetelnek is, eldobják az üres üvegeket, sörös dobozokat az utcán – tudtuk meg Pátkai Ferencnétől.

Németh Emma szintén örömmel értesült arról, hogy január 1-jétől nem lehet szeszes italt fogyasztani Pápán a közterületeken, de azért szerinte jó, hogy vannak kivételek is. A diáklány elárulta, az iskolában a szemétszedési akciókon nagyon sok alkoholos üveget szedtek össze.

– Többször tapasztaltam, hogy sok fiatal, ha közterületen szeszes italt fogyasztott, akkor az üres palackot eldobta a földre. Remélem, a tilalom miatt kevesebb lesz az utcán, a szemeteskukák mellett az üres üveg – mondta a fiatal lány, aki hozzátette, ő mindig ügyelt arra, hogy az utcán ne igyon alkoholt.

– Nagyon helyes döntésnek tartom, hogy betiltották a közterületeken az alkoholfogyasztást városunkban. A közvetlen környezetemben van italbolt,  sokszor láttam, hogy a fiatalok megvásárolják az alkoholt, s az üzlet előtt fogyasztják azt el. Visszataszítónak tartom, amikor az utcán szeszes italt fogyaszt valaki. Ezenkívül nyáron esténként nagyon zavaró, ha a környékemen az italozók hangoskodnak, s ettől nem tudok pihenni – mondta lapunknak Mihali Lilla.

Schlechtné Kósi Ildikó elmondása szerint jó, hogy bevezették ezt az önkormányzati rendeletet.

– A Kisliget környékén éltem évekig. Szomorúan tapasztaltam, hogy a zöld környezetben rendszeresen szemeteltek a bulizó fiatalok, sosem takarítottak el maguk után, reggelre rengeteg üres  üveget és cigarettacsikkeket hagytak ott. Gyakran össze is törték az üvegeket, ami nagyon balesetveszélyes volt az arra haladók számára. Többször is láttam és hallottam, hogy éjszakánként hangosan buliztak, kiabáltak, s ettől nem lehetett pihenni – tudtuk meg a hölgytől, aki hozzátette, korábban közösségi munka keretében a környéken élőkkel szemetet szedtek, fát ültettek, hogy még szebb környezetben élhessenek.

A pápai rendőrök már az év első napjától kiemelt figyelmet fordítanak a rendelet betartásának ellenőrzésére, de szabálysértés észlelése esetén helyszíni bírság kiszabására a közterület-felügyelők is jogosultak.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: