Ilyen lehet majd a Várkertfürdő szállodája?

2019

A Gazdasági Bizottság mai ülésén mutatta be Nagy Zsolt, a Várkertfürdő igazgatója a fürdőhotel terveit. Mint arról korábban hírt adtunk, 2020 őszén a Magyar Kormánytól 200 millió forint támogatást kapott a gazdasági társaság a hotelberuházás előkészítési költségeire.

A 2021 októberében indult tervezési folyamatnak az első állomása zárult le a közelmúltban, ennek keretében a helyszínrajzok, látványtervek és koncepciók készültek el.

Az elsődleges tervek szerint egy háromszintes, 4200 négyzetméter hasznos alapterületű, 60 szobás hotel épülhet majd a fürdő mellé, mely a termálfürdő előtti murvás területen és a sportcsarnok mögötti füves részen helyezkedik el és közvetlen összeköttetésben lesz a termállal.

A tervezők az első szakaszban hozzávetőlegesen 3 milliárd forintos beruházásban gondolkodtak – derült ki a Gazdasági Bizottság ülésén elhangzott tájékoztatóból. A végleges tervek optimális esetben 2022 októberére készülhetnek el.

(További részletek később.)

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!