Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Így szállíthatunk hulladékot a hulladékudvarba

Pintér-Papp Eszter | 2022.01.06.

Az idei év január 1-jétől bizonyos hulladéktípusok esetében változik a természetes személy ingatlanhasználók által díjmentesen beszállítható elkülönített hulladékok mennyiségi korlátja – tájékoztatta a Médiacentrumot Bordás Ferenc, a KÖZSZOLG Kft. ügyvezetője.

A fa, fás szárú, biológiailag lebomló hulladék esetében évi 150 kilogramm díjmentes beszállítására van lehetőség. Az e fölötti mennyiséget kilogrammonként bruttó 19 forintért veszik át a hulladékudvarban.

Az építési, bontási hulladékok közül a tiszta cserép, beton, tégla esetében évi egy tonnát van lehetőség beszállítani, kevert építési, bontási hulladék esetében pedig 500 kilogramm leadására van lehetőség. Ez a két mennyiség vagylagos.

Az elkülönített hulladékok esetében a harmadik változás, hogy házhoz menő szolgáltatás keretében évi egy köbméter lomhulladékot díjmentesen elszállítanak, emellett 400 kilogramm lomhulladék díjmentesen beszállítható a hulladékudvarba. – Ez szintén vagylagos, tehát vagy a házhoz menő szolgáltatást veszi igénybe az ingatlantulajdonos vagy a 400 kilogramm díjmentes beszállítását – hangsúlyozta az ügyvezető.

A vegyes kommunális hulladék esetében január 1-jétől nincs lehetőség a díj ellenében történő hulladékudvari beszállításra. Amennyiben a háztartásokban vagy a gazdálkodó szervezeteknél többlethulladék keletkezik, azt a KÖZSZOLG Kft. ügyfélszolgálatán megvásárolható többlethulladékgyűjtő zsákban tudják elhelyezni és azt az ürítési napokon kell kihelyezni a gyűjtőedény mellé. Folyamatos nagyobb mennyiség esetén a szerződés módosítására is van lehetőség. A természetes személyek évi 200 kilogrammos díjmentes hulladékudvari beszállítási lehetősége továbbra is megmaradt.

A hulladékudvar palát, azbesztet, kőzetgyapotot, üveggyapotot, nagy mennyiségű síküveget, gyógyszereket, hungarocellt és nikecellt nem vesz át.

A hulladékudvar jelenleg hétfőtől péntekig 8 és 14 óra közt tart nyitva, emellett márciustól késő őszig páros heteken szombaton 8-tól 11 óráig fogadja a hulladékot. A finanszírozás pillanatnyilag ennél hosszabb nyitvatartást nem tesz lehetővé.    

  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: