Bontják a református újtemplom előtti lépcsőket

643
Fotó: Babos Petra

Ma délelőtt kezdték meg a szakemberek a református újtemplom lépcsősorának elbontását.

Szakács Gergely református lelkipásztor a Médiacentrumnak elmondta, több mint nyolcvanéves a templom feljárója.

– A lépcsőfokok az idő során megsüllyedtek, s néhány már erősen meg is kopott. Kiderült, hogy a lépcső alatt föld van, vagyis nincs alábetonozva, ez alól kivétel az előtér, az oszlopok alsó része. Szükségessé vált tehát, hogy a lépcsőt megcsináltassuk. A mai napon a szakemberek elkezdték a feljárót szétszedni, majd a lépcsőfokokat elviszik, kijavítják, felújítják. A földet elhordják, készül egy betonalap, s majd ezután helyezik vissza a lépcsőfokokat a helyükre – tudtuk meg Szakács Gergelytől.

A munkálatok várhatóan egy-két hónapon belül befejeződnek, addig a templomot a főbejárat melletti oldalsó lépcsőkről közelíthetik meg. A felújítást pályázati forrásból és a gyülekezet adományaiból fedezik, de emellett még a templom villamos hálózatának egy része is megújul.

A beruházás több mint 10 millió forintba kerül.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!