Most a tetőt bontják, aztán jönnek a munkagépek

281
Fotó: HuHa

December közepén indult a tapolcafői iskolaépület bontása, akkor a Városgondnokság 2000 darab, más önkormányzati épületnél még hasznosítható cserepet szedett le a tetőről, a héten pedig külső vállalkozó bevonásával megkezdődött a ház teljes eltávolítása. Bakó István igazgatótól megtudtuk, a kivitelezőt versenyeztetési eljárással választották ki, szerződése szerint a teljes épületet, annak alapját és a mellette lévő betonfelületet kell elbontania, a törmeléket legális lerakóba szállítva. A munkákra 41 munkanap áll rendelkezésre, vagyis február közepére kell eltűnnie az iskolának.

A nyertes vállalkozó a héten kezdte meg a munkát, jelenleg a tetőhéjazat kézi bontása zajlik, majd másfél hét múlva gépi erővel folytatják a falak és az aljzat bontását. A kivitelező egyébként rendelkezik inert lerakóval a falu határában, így az építési törmeléket oda szállítják, erről pedig igazolást is ad.

A tapolcafői iskolaépület évtizedek óta üresen áll, használatra alkalmatlan, viszont a bontással elhárul az esetleges balesetveszély, amit a rossz állapota miatt okozhat.

– A cserepek, párkányok potyogásáról érkeztek már bejelentések, hiszen az elmúlt évtizedekben nagyon leromlott a kihasználatlanul álló épület. Már tervezzük a terület tovább hasznosítási lehetőségeit, de ezt nagyon sok tényező befolyásolja – mondta el érdeklődésünkre Zsegraics Gyula, Tapolcafő önkormányzati képviselője.

(Bővebben a Pápa Városi Televízió pénteki híradójában.)

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!