Helyreállítják a Gróf úti szegélyeket

224
Fotó: Babos Petra

A Gróf út felújítását követően hétfőn a Városgondnokság szakemberei megkezdték az út menti szegélyek, cserjeágyások helyreállítását.

Németh Kornél, a Városgondnokság kertészmérnöke a Médiacentrumnak elmondta, az úttest mellett új szegélyt készítettek az útépítők, s akkor a már meglévő cserjeágyásokat megbolygatták, a támasztás miatt betonréteget tettek bele, majd helyreállításként földet helyeztek rá.

– Leszedtük a földet, kiástuk a rossz részeket, a betonnál felvágtuk és kicseréltük a geotextilt, majd  mulcsot szórtunk rá. Visszametszettük a rózsákat is, a szivárgó kavicsokat helyreállítottuk – tudtuk meg Németh Kornéltól, aki hozzátette, a munkát a piaci körforgalomnál kezdték és egészen a Győri úti kereszteződésig jutottak el a hét folyamán.

A helyreállítási munkálatok a jövő héten folytatódnak, akkor a mulcsréteget frissítik.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!