Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Elrajtolt az utánpótlás-teremszezon

Haraszti Gábor | 2022.01.08.

Az U7-es és az U8-as korosztály számára rendezett mintornákkal megkezdődtek a Pápai Egyesített Labdarúgó Club idei téli teremtornái. A sportcsarnokban rendezett kupákon a hazaiak mindkét korcsoportban ugyan a középmezőnyben végeztek, ám az eredmény másodlagos volt.

Elsőként a 2015. január elseje után születettek két csoportra osztva léptek pályára. A PELC két együttest indított, ellenfelei a Sárvár, a Kőszeg, a Király SZE, a Celldömölk SE, a Kapuvár és az Ajka voltak. A tornát a szombathelyiek nyerték, a pápaiak egy negyedik és egy hatodik helyezést szereztek.

– A gyerekek jól érezték magukat, átérezhették milyen közönség előtt más csapatok ellen játszani, a szülők is láthatták, hogy gyermekeik hogy teljesítenek, az eredmény abszolút nem számított. A picik ügyesek voltak, gratulálok mindenkinek! – mondta az eredményhirdetés után Orovecz András, a PELC edzője.

A torna gólkirálya 14 találattal Kovács Marcell (Király SZE) lett, a legjobb játékosnak Czeglédi Dávidot (Király SZE) választották, míg a hazaiak legjobbjának Kovács Mátyást látták.

Délután az U8-as korosztály lépett pályára, a házigazdák szintén két csapatot szerepeltettek. Horváth Tamás tanítványai a Sárvárral, a Mosonmagyaróvárral, Király SZE-vel, a Celldömölkkel, a Gyirmóttal és Ajkával meccseltek. A mezőnyben a legügyesebb az MTE 1904 alakulata volt, a PELC egy ötödik és egy hatodik hellyel zárta a napot.

– Minden játékosom tudása legjavát nyújtotta, ez volt a legfontosabb, elégedett vagyok – összegezte a napot Horváth Tamás, a PELC edzője. – Szerencsére sok gyerekünk van ebben a korosztályban, így két csapattal tudtunk kiállni. Egyik alakulatunk sem vallott szégyent, sőt a sárga csapat a későbbi tornagyőztest is le tudta győzni, de a többi meccsünk is szoros volt. Gratulálok minden résztvevőnek!

A bajnokság gólkirálya hét góllal Felsődiósi Flórián (Gyirmót) lett, a legjobb kapus különdíját Meilinger Zalánnak köszönhetően sikerült itthon tartani, a torna legjobb játékosának járó különdíjat Balogh Ádám (MTE) érdemelte ki, míg a legjobb hazai játékos megtisztelő címét Lengyel Marcell tudhatta magáénak.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: