Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Elveszítette az alsóházi rangadót a Conoil Pápa KC

Haraszti Gábor | 2022.01.10.

Sorozatban ötödik mérkőzésén maradt alul az NB I/B piros csoportjában a Conoil Pápa KC, mely kiegyenlített első félidő után kapott ki a vele azonos pontszámmal álló, fizikai fölényét érvényre juttató Salgótarjántól.

Négy vereséget szenvedett el az elmúlt négy fordulóban a betegségektől tizedelt pápai csapat, a hétközi, Vasas elleni fiaskó után a Conoil arra készült, hogy hazai pályán a közvetlen rivális ellen javítani tud.

Az odavágón mindössze két ponttal nyertek csak a hazaiak és a visszavágón is ezt a kiegyenlített játékot láthattuk az első negyedben, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni, felváltva vezettek az együttesek. Dragasevic és Molnár kosarai után alakult ki az addigi legnagyobb, hatpontos különbség (14-20), ám Hódi és Németh pontjaival sikerült egy pontra zárkózni az első pihenő előtt (19-20). A második negyed közepére négypontos előnyt alakított ki magának a Pápa, ám az utolsó percben ismét egált mutatott az eredményjelző, ami a nagyszünetre is megmaradt (38-38). A harmadik negyed közepén Molnár percei következtek, ponterős játékával hamar tíz pont lett a különbség a vendégek javára, akik kihasználva fizikai fölényüket hét ponttal vezettek az utolsó negyed előtt (52-59). A záró tíz percben már nem tudta megszorongatni ellenfelét a hazai alakulat, mely 22-48 arányban veszítette el a lepattanóharcot, ami a végeredmény szempontjából döntőnek bizonyult.

Conoil Pápa KC – Salgótarjáni KSE 72-82 (19-20, 19-18, 14-21, 20-23)

dr. Vajda Balázs: Gratulálok a Salgótarján csapatának, egy ki-ki mérkőzésen fizikai előnyüket mind a gyűrű alatt, mind a mezőnyposztokon nagyon szépen használták ki. Mindent elmond a meccsről, hogy 48-22-re megnyerték a lepattanócsatát, az már más kérdés, hogy milyen körülmények között tehették ezt meg. Megpróbáljuk a saját házunk táján is értékelni ezeknek a következményeit és minden erőnkkel azon leszünk, hogy alkalmazkodjunk a magyarországi viszonyokhoz.

Conoil Pápa KC: Murai 9/3, Sonyák 5/3, Koma 17, Németh A. 3/3, Varga B. 19, Cserék: Horváth 9/9, Hódi 10/6, Lintner, Németh G., Kocsis, Kovács, Parcsami. Edző: dr. Vajda Balázs.

Salgótarjáni KSE: Kuttor 12, Molnár M. 24/3, Takács 11, Dragasevic 18/9, Molnár D. 2 Cserék: Karanfilovski 2, Nshimba 7/3, Cooper 6, Monye, Hargitai, Kiss. Edző: Király Márió.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: