December óta vásárolhatók a 2022-es parkolóbérletek

1131
Fotó: Pintér Ádám

A pápai parkolási zónák és a parkolóbérletek árai nem változtak a 2021-es évhez képest. A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. decemberben megkezdte az idei bérletek árusítását – tudtuk meg Mészáros Csaba ügyvezetőtől.

Eddig főként a kedvezményes bérletek iránt mutatkozott igény, ebből a bérlettípusból közel 80 darabot értékesítettek, a teljes árú parkolóbérletekből csak néhány darab fogyott.

– Azt, hogy ki vásárolhat kedvezményes árú parkolóbérletet, az önkormányzat vonatkozó rendelete szabályozza. A legfontosabb, hogy az adott parkolási zónában lakóhellyel rendelkezők vásárolhatnak kedvezményesen parkolóbérletet. Ez azt jelenti, hogy vagy a lakcímigazolványban állandó lakóhelyként vagy tartózkodási helyként szerepel az adott cím, illetve albérlő esetében a bérleti szerződést is elfogadjuk igazolásként. Egy lakásra egy kedvezményes bérletet adhatunk ki. A bérletvásárláshoz szükséges a forgalmi engedély és feltétel még, hogy a kedvezményes áron bérletet vásárlónak nem lehet helyi adótartozása, ezért a polgármesteri hivatal adócsoportjától be kell szerezni a nullás adóigazolást, mivel a vásárláskor 30 napnál nem régebbi nullás adóigazolás bemutatása szükséges – mondta el Mészáros Csaba, aki azt is hangsúlyozta, hogy a behajtási korlátozás alá eső belvárosi utcák behajtási engedélyének ügyintézését továbbra is a helyi közutak kezelője, a Városgondnokság végzi. 

A parkolóbérleteket a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. értékesíti. A Fő utca 12. szám alatt, a Járási Hivatal épületének második emeletén hétfőn és csütörtökön 9 és 11 óra között, szerdán 14 órától 16.30-ig vásárolhatják meg a bérleteket. Az épületben az ügyfelek számára a maszk viselése kötelező.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!