Folytatódik a Kossuth utca rekonstrukciója

997
Fotó: HuHa

A hétfői munkaterület-átadás után ma felvonult a kivitelező a Kossuth utcára és megkezdődtek a bontási munkálatok, vagyis elindult a rekonstrukció első ütemének második szakasza. Az építkezés innentől már faltól-falig zajlik a kapuszín és a Márton István utca közötti 130 méteres területen.

A bontás a Főt tér felőli oldalon kezdődött, itt a szakemberek felszedték a boltív alatti kis kockaköveket, majd megkezdődött a páros oldali járda aszfaltburkolatának és alépítményének bontása, hiszen az új térszintek kialakításához 30 centiméter mélyen ki kell szedni a meglévő burkolatokat, aljzatokat. A munkavégzés kézi erővel és kistestű munkagépekkel történik, hiszen ez a legszűkebb része a Kossuth utcának.

A mostani bontás is úgy zajlik, mint az elmúlt hónapok közműcseréje, vagyis, hogy az üzletek, lakóingatlanok megközelíthetőek maradjanak és a gyalogosközlekedés is biztosított legyen a beavatkozási területen.

A kivitelező az erre közlekedőktől és az itt lakóktól, dolgozóktól fokozott körültekintést kér a balesetek elkerülése érdekében és türelmet kér az építkezéssel járó esetleges kellemetlenségekért.

Bővebben a Pápa Városi Televízió ma esti híradójában és Város velünk épül című hírmagazinjában.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!