Élelmiszerárstopot vezet be a Kormány

464

A vírus mellett az áremelkedések kérdésével foglalkoztak a mai kormányülésen, hiszen az energiaárak emelkedése miatt egész Európában emelkednek az árak – jelentette be Orbán Viktor nem sokkal ezelőtt közzétett videóbejegyzésében.

„Magyarország védi a családokat, sikerült megfékeznünk a benzinár-növekedést, bevezettünk egy kamatstopot a jelzáloghitelek esetében és van egy rezsicsökkentéses politikánk, vagyis fix áron kapják a magyar családok az energiát, ez megvédi őket. De közben más termékek, fontos termékek ára nő. Ilyenek az élelmiszerek. Ma úgy döntöttünk, hogy hat termék esetében: kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell és 2,8%-os tehéntej esetében beavatkozunk az árak alakulásába. Ez azt jelenti, hogy ennek a hat terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a tavalyi év október 15-én állt.” – jelentette be a kormányfő. A közleményből az is kiderül, ez minden üzletben meg kell, hogy történjen, február 1-jétől kezdődően.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!