Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lélekerősítő képzés Bakonyszücsön

Pintér-Papp Eszter | 2022.01.13.

A Rákbetegek Országos Szervezete klubvezetői maguk is érintettek a betegség által. Önkéntes munkájukkal azért fáradoznak, hogy segítséget, támaszt nyújtsanak sorstársaiknak és az érintett családoknak. A Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthona január 11-től 14-éig őket látja vendégül és szakmai előadásokkal, élményalapú foglalkozásokkal nyújt támogatást számukra a rákbetegekért végzett szolgálatukhoz.

Forsthoffer Erzsébet, a lelki rehabilitációs otthon intézményvezetője a Médiacentrumnak elmondta, Lélekerősítő – Segítség a segítőknek című képzésükre a Rákbetegek Országos Szervezetének klubvezetőit várták. Intézményük rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők számára biztosít lelki rehabilitációt. Hazánkban a vezető halálokok közt vannak a rákos megbetegedések, és a konferencián résztvevő klubvezetők fogják össze a rákbetegek helyi szervezeteinek csoportjait az ország számos településén.

– Ők, akik maguk is érintettek, igazából akkor tudnak segíteni, ha megkapják azt a muníciót, amiből adni tudnak a többieknek,  ezért szerveztük számukra ezt a programot. Ez a rendezvény azért jött létre, hogy olyan ismereteket, készségeket, módszereket tudjunk átadni, amelyekkel növelhetjük a klubvezetők munkájának hatékonyságát. Fontos, hogy jól tudjanak segíteni, ehhez azonban tisztában kell lenni mindazon ismeretekkel, ami lehetővé teszi, hogy jól, hatékonyan segítsenek – hangsúlyozta az intézményvezető.

A képzés során nagy hangsúlyt kapott a hatékony kommunikáció, a többi szociális szolgáltatással való kapcsolódás lehetőségeinek ismertetése, az én-hatékonyság fejlesztése, a lelki rehabilitációs otthon hazánkban egyedülálló tevékenységének megismertetése, emellett a résztvevők megismerkedhettek az élményfestéssel és a zeneterápia szerepével is.

A rendezvényen részt vett dr. Szabó János, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke is, aki kérdésünkre úgy fogalmazott, szervezetük több mint 32 éves múltra tekint vissza, és jelen voltak már az idén 30 éves bakonyszücsi lelki rehabilitációs otthon kezdeti lépéseinél is.

– Bakonyszücs egy fogalom. A rákbetegek már a kezdetekkor is szívesen jöttek ide és azóta folyamatosan fejlődik az intézmény, mindig valami újdonsággal, meglepetéssel várnak minket és az infrastruktúra is sokat fejlődött az utóbbi időben. Úgy gondolom, ez egy nagyszerű intézmény – mondta az elnök, aki arról is szólt, hogy klubvezetőik szakmailag nagyon sokat kapnak ettől a képzéstől, másrészt egyénileg, érintettként is nagyon sokat nyertek ez alatt a pár nap alatt, hiszen nekik is szükségük van a feltöltődésre, különösen most, a koronavírus-járvány idején.   


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: