Allegrósok hangversenye

239
Fotó: Babos Petra

Az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény decemberben elmaradt adventi hangversenyét ma délután pótolták.  A koncertnek a Huszár Közösségi Ház előadóterme adott otthont.

Szili Gabriella igazgató a Médiacentrumnak elmondta, a karácsonyi koncert kicsit kiegészült, hiszen a növendékek azóta tanultak új darabokat, s a karácsony elmúltával okafogyottá vált karácsonyi dalokat játszani.

– A fellépőket a kollégák válogatják ki a tanítványaik közül. Elsősorban olyan növendékek mutatkoznak ma be, akik az elmúlt időszakban kiemelkedőek voltak, akik a legfelkészültebbek és szívesen szerepelnek – tudtuk meg Szili Gabriellától, aki hozzáfűzte, az előadóművészet különösen olyan terület, ahol a növendékek arra készülnek, hogy amit tanulnak, azt megmutassák a nagyérdemű előtt is. Ez egy hosszú időn át tartó folyamat. Ahhoz, hogy meglegyen a kellő motiváció, elszántság és kitartás, kell, hogy legyenek mérföldkövek, vagyis különböző fellépési lehetőségek. A karácsonyi hangversenyt elhalasztottuk, ám online formában megszerveztük, amelyhez nagy örömünkre sok fellépő csatlakozott – hangsúlyozta az intézmény igazgatója.

– A félévi vizsgáink folyamatban vannak, jövő héttől kezdődnek a személyes vizsgák. Van olyan telephelyünk, ahol nyilvános hangverseny keretében ezek lezajlottak, de vannak, akik az iskolában vizsgáznak. A mai fellépés is beleszámít a vizsga értékelésébe – mondta Szili Gabriella, aki hozzátette, a jövőre már több versenytervük van, ám ezek a járványhelyzettől függenek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!