Tájékoztató a választópolgárok számára a 2022. április 3. napjára kitűzött országgyűlési választásról és országos népszavazásról

98

A Köztársasági Elnök 2022. április 3. napjára tűzte ki az országgyűlési képviselők választását és ugyanezen a napon országos népszavazásra is sor kerül.

Azt a választópolgárt, aki legkésőbb 2022. január 26-án a szavazóköri névjegyzékben szerepel, a Nemzeti Választási Iroda a szavazóköri névjegyzékbe vételéről 2022. február 11. napjáig értesítő megküldésével tájékoztatja. A fogyatékossággal élő választópolgár legkésőbb 2022. január 25-én 16.00 óráig nyújthatja be kérelmét a Nemzeti Választási Irodához, ha Braille-írással készült értesítő megküldését kéri, valamint ha könnyített formában megírt tájékoztató anyagot kér.

A helyi választási iroda értesítő átadásával vagy megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe történt felvételéről azt a választópolgárt, aki 2022. január 26-át követően kerül a település szavazóköri névjegyzékébe.

A szavazóköri névjegyzékkel kapcsolatos kérelmet – átjelentkezés belföldön, mozgóurna igénylése, szavazás külföldön – 2022. január 27-től lehet benyújtani.

A központi névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek – nemzetiséghez tartozásnak, szavazási segítség iránti igénynek, személyes adatok kiadása megtiltásának bejegyzése – folyamatosan, választások közötti időszakokban is benyújthatók.

A névjegyzékkel kapcsolatos kérelmet a választópolgár személyesen a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti helyi választási irodához vagy levélben, elektronikus azonosítást követően elektronikusan vagy anélkül elektronikusan a lakcíme szerinti helyi választási irodához nyújthatja be. A szükséges formanyomtatvány megtalálható a választások hivatalos honlapján (www.valasztas.hu), vagy igényelhető a helyi választási irodában.

A választási kampányidőszak 2022. február 12-től 2022. április 3-án 19.00 óráig tart.

Pápa város választópolgárai 31 szavazókörben adhatják le szavazataikat. A szavazókörök területi beosztását és a szavazókörök címét megtalálják a www.papa.hu oldalon. Annak a szavazókörnek a nevét és címét, ahol a szavazataikat leadhatják, a választási értesítő is tartalmazza.

A választással kapcsolatban a Helyi Választási Irodánál (Polgármesteri Hivatal Pápa, Fő u. 5. I. emelet 22-24. sz. irodák, telefonszám: 89/515-011, 89/515-016 és 89/515-006) kérhető bővebb tájékoztatás.

Kérem, kísérjék figyelemmel a választással kapcsolatos tájékoztatóinkat.

Pápa, 2022. január 14.

                                                                                                  Dr. Nagy Krisztina

                                                                                                       HVI vezetője

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!