Félmillió forintos eszközfejlesztés a Katica óvodai csoportnak

493

– A fenntartásunkban álló 31 intézmény biztonságos feladatellátása mellett, kiemelkedő infrastrukturális fejlesztések, iskolabővítés, fűtéskorszerűsítés, iskolabútor-beszerzés valósult meg 2021-ben. Az év során oktatási segédanyagokat, digitális eszközöket szereztünk be, amelyekkel nagymértékben gazdagodtak intézményeink – tájékoztatta a Médiacentrumot Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója.

A Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Katica óvodai csoportja az elmúlt év őszén félmillió forintos támogatást kapott az egyik közismert étteremhálózattól. Ezt az összeget a tankerület jelentősen kiegészítette, így a támogatásból oktatási, rehabilitációs feladatokat segítő eszközöket vásároltak, valamint az intézmény pedagógusainak és pedagógiai munkát segítő munkatársainak képzését kívánják támogatni.

A járványügyi helyzet nem tette lehetővé, hogy karácsony előtt adják át az ajándékokat, ezért néhány napja, a járványügyi előírásokat szigorúan betartva Egyházi Andrea és Kecskés Szilárd szakmai vezető adták át Csutiné Papp Orsolya intézményvezetőnek az eszközöket.

A Katica csoportban jelenleg nyolc súlyosan-halmozottan fogyatékos, illetve autizmussal élő kisgyermek fejlesztését végzik. Az önkiszolgálás, a kommunikáció fejlesztése és szűkebb környezetük megismerése mellett az egyéni mozgásfejlesztésre helyezik a hangsúlyt. A fejlesztést gyógypedagógusok végzik, munkájukat gyógypedagógiai asszisztensek segítik.

A Katica csoport a felajánlásnak köszönhetően olyan eszközökkel gazdagodott, amelyek nagyban segítik az intézményben dolgozó szakemberek fejlesztőmunkáját, és az ott zajló terápiás munka hatékonyságának növelését.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!