Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jól halad a 83-as út új nyomvonalának építése

Pintér-Papp Eszter | 2022.01.17.

A 83-as számú főút Pápa és Győr közti új nyomvonalának építése jó ütemben halad. A beruházásról szombaton Koroncó térségében tájékozódott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a három érintett országgyűlési képviselővel, dr. Kovács Zoltánnal, Kara Ákossal és Gyopáros Alpárral.

– Hatalmas utat tettünk meg 2010 óta és ezen az úton kellene tovább mennünk. A Kormány arra törekszik, hogy abból, hogy az ország előre megy, minden ember érezzen valamit, hisz ez egy közös siker és az a helyes, ha ennek a gyümölcsét is közösen tudjuk élvezni – mondta Szentkirályi Alexandra, aki arról is szólt, hogy az elmúlt időszakban számos olyan kormányzati intézkedés született, ami segít előrelépni az embereknek – ilyen a 25 év alattiak SZJA mentessége, a 13. havi nyugdíj vagy a családi adóvisszatérítés. – Ez a beruházás jó példa arra, hogy közös munkával akár évtizedes álmokat is meg tudunk valósítani. Ez a fejlesztés nagyon sok embernek ad munkalehetőséget, gazdasági fellendülést eredményez a térségben és a korábbinál sokkal biztonságosabb és gyorsabb közlekedést tesz lehetővé Győr és Pápa között – mondta a kormányszóvivő.

Dr. Kovács Zoltán a beruházás kapcsán szintén arról szólt, hogy több mint egy évtizedes álom megvalósításának a közepénél tartunk. A 83-as számú főút Pápa és Győr közötti 2×2 sávos, új szakaszán – mely egy regionális gyűjtőút – 23 műtárgy épül, köztük felüljárók és vadátjárók. – Az építkezés közel 40 százalékos készültségen áll, a töltésépítés csaknem befejeződött, több mint hárommillió köbméter töltést építettek a pályatestbe és reményeink szerint 2023 októberére már az új, 2×2 sávos úton, településeket elkerülve, biztonságosabban autózhatunk Pápa és Győr között. A beruházás során elkészül a pápai reptéri bekötő, így a repülőtértől az M1-es autópályáig gyakorlatilag 25 perc alatt odaérhetünk – emelte ki a képviselő.

Mint megtudtuk, az útépítést két szakaszra bontották. A Pápához közelebb eső, déli szakasz építése nagyon jól halad, az arra közlekedők láthatják is a látványos munkafolyamatokat.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: