Lezárt akta: halálos gyalogoselütés Pápán

911

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai alapján egy 60 éves lajosmizsei lakos 2021. július 7-én délelőtt Pápán közlekedett az általa vezetett járműszerelvénnyel. Haladása során megállt egy kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt úgy, hogy a teherautó első kerekei érintették a zebra útburkolati jelét. Ez idő alatt egy kerékpárját toló idős asszony érkezett a zebrához, aki megkezdte az úttesten történő áthaladását a jármű előtt. Időközben azonban a sofőr is elindult, majd balra kanyarodása közben elütötte a szabályosan közlekedő gyalogost, aki a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!