Viharos szél tombolt városunkban

725
Fotó: Babos Petra

Tegnap kora estétől viharos szél tombolt Pápán. Több helyen letört faágak nehezítették a közlekedést.

Délelőtt és kora este is egy-egy pápai családi ház kéményében lerakódott korom égett, ezért riasztották a pápai hivatásos tűzoltókat. A lánglovagok a lerakódott égésterméket mindkét helyen eltávolították, majd tájékoztatták a tulajdonosokat, hogy a kémény felülvizsgálatáig azt nem használhatják. Az egyik helyen az ingatlant vegyes tüzelésű kazánnal fűtötték, ezért az ott lakó két embert átmenetileg rokonoknál szállásolták el. A másik helyen nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre – tájékoztatott Szolgainé Soós Gabriella tűzoltó alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

– Kora este riasztották a pápai tűzoltókat a Jókai utcába az egyik benzinkúthoz, mert egy körülbelül tíz méteres fa dőlt az útra, ami forgalmi akadályt okozott, s telefonkábeleket szakított le. A tűzoltók feldarabolták a fát, majd a forgalmi akadályt megszüntették – emelte ki a tűzoltó alezredes, akitől megtudtuk, a Harmadik utcában melléképület lemeztetejét fordította rá a szél a szomszédos épületre. A lánglovagok a tetőfedő anyagot a tulajdonos kérésére a házfalról leszedték.

Szolgainé Soós Gabriella elmondta, hétfőn este nagy mennyiségű vágástéri hulladék égett a Téglagyári út közelében. Egy körülbelül négyszáz köbméteres rakat gyulladt meg. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik három vízsugárral eloltották a tüzet. A hulladék átforgását munkagép segítette. Az eset során személyi sérülés nem történt – tudtuk meg a tűzoltó alezredestől.

Kedden az északnyugati szél többfelé lesz élénk, erős, majd délutántól mérséklődik a légmozgás – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!