Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Városi kitüntetések – Várják az ajánlásokat

Pintér-Papp Eszter | 2022.01.19.

Több évtizedes hagyomány már Pápán, hogy az önkormányzat által alapított városi kitüntetések közül Pápa Város Díszoklevelét és a Pápa Városért Érdemérmet a március 15-i városi ünnepségen adják át a kitüntetetteknek. Ahogy az már megszokott, az idei évben is január 31-éig várják az ajánlásokat, a kitüntetetettek személyéről a képviselő-testület dönt – tájékoztatta a Médiacentrumot Unger Tamás alpolgármester.

Pápa Városért Érdemérem adományozható mindazon természetes személyeknek, gazdálkodó szervezeteknek, civil szervezeteknek, akik a város fejlődése, gyarapodása, hírnevének öregbítése érdekében kifejtett tevékenységükkel kimagasló érdemeket szereztek.

Pápa Város Díszoklevele adományozható a város gazdasági és közéletében, a városfejlesztésben, valamint a tudomány, művészet, irodalom, egészségügy, oktatás, nevelés, közművelődés és egyéb téren a város érdekében kiemelkedő tevékenységet végző természetes személyeknek, gazdálkodó szervezeteknek, civil szervezetnek.

Az alpolgármester elmondta, egy naptári évben legfeljebb két érdemérem és öt díszoklevél adományozható.

Az ajánlásnak tartalmaznia kell az ajánlott tevékenységének, működésének ismertetését, az elismerés alapját képező mű, alkotás, cselekmény leírását, bemutatását, dokumentációit és a fentiekben foglaltak társadalmi, városi közösségi hasznosságának méltatását.

Az ajánlást írásban kell benyújtani a polgármesterhez.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: