Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Közel állt a bravúrhoz a kupában a Conoil Pápa KC

Haraszti Gábor | 2022.01.20.

Emelt fővel búcsúzott a Hepp Kupa küzdelmektől a Conoil Pápa KC együttese, mely a negyedik fordulóban a Veszprém otthonában 39 percig továbbjutásra állt, végül a hazaiak az utolsó percben fordítottak és négypontos győzelmet arattak.

Veszprém Kosárlabda Klub – Conoil Pápa KC 103-99 (14-25, 26-19, 31-31, 32-24)

Veszprém: Horváth 19/9, Füzi 12/6, Szabó 33/21, Glatz 6, Osztoics 6. Cserék: Tóth 16, Szeifert 8/6, Birkás 3. Edző: Zeljko Lukajic. Pápa: Erdei 12/6, Koma 19/3, Sonyák 28/9, Varga 15/3, Németh 7. Cserék: Horváth 7/3, Hódi 11/9, Lintner. Edző: Dr. Vajda Balázs.

Nehéz helyzetben, hat vereséget követően utazott a megyei rivális otthonába Vajda Balázs együttese, melyből ezúttal Murai Gábor hiányzott. A kezdő irányító távolléte nem látszott meg az első negyedben, melyet Varga négy pontjával kezdett a Pápa. A vendégek a folytatásban is ponterősen kosárlabdáztak, a veszprémi időkérés ellenére is tíz pont volt a különbség a javukra, akik az első szünetben kilenc ponttal vezettek (14-25). A második negyedben elkezdett zárkózni a Veszprém, amit Vajda edző időkéréssel próbált megakadályozni, kevés sikerrel, a nagyszünetben ismét lőtávolon belülre került a hazai ötös (40-44). A harmadik etapban Varga vette hátára a csapatot, sikerült ismét közel kétszámjegyűre növelni az előnyt. A folytatás a hazaiakról szólt, akik stabilizálták védekezésüket, és kihasználva Sonyákék kisebb hullámvölgyét, kiegyenlítettek (62-62). A meccs egy 0-5-ös pápai rohammal folytatódott, ebből négyet sikerült megőrizni a záró tíz percre (71-75). A 35. percre úgy tűnt, eldőlt a továbbjutás, Hódi hármasával 82-88 állt az eredményjelzőn, ám a Veszprém egy utolsó rohamot indított, amit siker koronázott: Sonyák triplájára Szabó kettővel válaszolt, a másodikat négy másodperccel a vége előtt dobta. A 103-99-es végeredményt Tóth büntetői állították be.

Dr. Vajda Balázs: Nagyon örülök, hogy a csapatom egy meghatározó játékos hiányában is ilyen jól összeszedte magát. Le a kalappal minden játékos előtt, mivel maximumon égtek, nagyon összeszedetten játszottak, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy utolsó labdás mérkőzésre kényszerítettük a nagyon jó erőkből álló Veszprémet. Sajnálom, hogy az egylabdás meccs végén játékvezetői döntések miatt nem volt lehetősége egyik csapatnak sem, hogy a mérkőzést eldöntse.

A pápai csapat január 30-án Nagykőrösön szerepel.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: