Oltási akciónapok a háziorvosoknál

515
Fotó: archív

Az országos tisztifőorvos elrendelte, hogy regisztráció nélkül is oltási lehetőséget kell biztosítani a lakosságnak és az oltási folyamatba a háziorvosokat is be kell vonni. Ezzel összhangban január hónapban pénteki és szombati napokon van lehetőség az oltási akciónapok megszervezésére – tájékoztatta a Médiacentrumot Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője.

Pápán a háziorvosi körzetek közül több is van, ahol az előttünk álló hétvégén, január 21-én és 22-én van lehetőség regisztráció nélkül felvenni a koronavírus elleni védőoltást.

Az I. számú körzet betegei a Vízmű utcai rendelőben, az V. számú körzet páciensei a Béke téri rendelőben, a XI. számú körzet betegei a Bástya lakótelepi rendelőben vehetik fel az oltást pénteken 14 és 18 óra között, szombaton 10 és 18 óra között. A II. számú körzet betegei pénteken 14 és 16 óra közt az Anna tér 11. szám alatt, a központi ügyelet rendelőjében, szombaton 10 és 18 óra közt az Anna tér 10. szám alatt, a gyermekorvosi rendelőben kaphatják meg a védőoltást.

Ujváry Hajnalka elmondta, a háziorvosi körzetekben korlátozott számban áll rendelkezésre oltóanyag.

Az intézményvezető hangsúlyozta, az oltásra mindenki vigye magával személyes iratait és aki nem az első oltását kapja, a korábbi oltásokról szóló igazolást is.   

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!