Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Minősítési szinteket lőttek

Haraszti Gábor | 2022.01.24.

Hét pápai éremmel zárult a pápai Delta Íjászegyesület kétnapos teremíjász-bajnoksága, melynek immár két évtizede a sportcsarnok ad otthont. Az első napon közel nyolcvanan indultak, míg a második alkalmon hatvanöten álltak a lőlapok elé.

A hétvége első napján nyolc kategóriában, hat korcsoportban huszonegy egyesület sportolói versengtek a minősítő szintekért, a mezőnyben a házigazdák is ott voltak, igaz a reméltnél kisebb létszámmal, hiszen betegség miatt többen nem indulhattak. Többek között reflex, csigás, barebow, vadászreflex, történelmi valamint longbow kategóriákban rendezték a megmérettetést, melyet a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben nem tudtak megrendezni, idén viszont ismét lehetőség nyílt a versenyzésre. Az íjászok között két szabályrendszerben (WA, IFAA) hirdettek győzteseket.

– Szombaton a gyermekek tíz, míg a felnőttek tizennyolc méterre lőttek 2x10x3-as sorozatot, a lőlap az íjkategóriáknak megfelelően 40 és 80 centiméter között változott – mesélte Vései Attila, a házigazda egyesület elnöke. – A sportolóknak lehetőségük volt első-, másod- és harmadosztályú szinteket lőni, melyek alapján a nemzetközi és hazai ranglistán besorolásra kerülnek. Úgy gondolom, elégedettek lehetünk a két nappal, nagyon szép eredmények születtek és Balogh Mátyás személyében olimpikont is köszönthettünk a mezőnyben. Ami a pápaiak eredményeit illeti, az ifjúságiak között Németh Virág egy első és egy harmadik, a felnőtteknél Süle István egy második és egy harmadik, Lőrincz Norbert egy első és egy második helyezést ért el, Heckenast Réka pedig ezüstéremmel gazdagodott, sajnos a járványügyi korlátozások miatt többen is kénytelenek voltak távol maradni a bajnokságtól.

Az egyesület idén több bajnokság megszervezését tervezi, melyek között 3D és országos terepverseny is szerepel.

Balogh Mátyás 25 év után képviselhette Magyarországot íjászként olimpián. Mint elmondta, nehéz ágra került a tornán, de amiért kiutazott, azt sikerült teljesítenie.

– A rangsorolót követően az első fordulóban az olimpiai és világbajnok dél-koreai sportolót, Kim Vu Dzsint kaptam ellenfelemül, aki magabiztosan nyerte a szetteket és jutott tovább – mesélte a 22 esztendős magyar bajnok. – Nem vagyok elégedetlen, egy jobb rangsorolóval könnyebb ellenfelet is kaphattam volna, de igyekszem a tapasztalatokat felhasználva idén is jó eredményeket elérni. Terveim között a németországi Európa-bajnokság és a katonai világbajnokság is szerepel, ahol egyéniben és csapatban is a minél előkelőbb helyezés a cél.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: