Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Előadás a foglalkoztatás lehetőségeiről

Babos Petra | 2022.01.26.

Ipar 4.0 – a foglalkoztatás lehetőségei a feldolgozásban címmel tartott előadást ma délután Rácz Ferenc, a Vasas Szakszervezeti Szövetség képzési szakértője. A Vasas Szakszervezeti Szövetség Kárpit Vasas Alapszervezet szervezésében megvalósult rendezvénynek a Huszár Közösségi Ház adott otthont.

Rácz Ferenc az előadása kapcsán elmondta, tudatos az a munkavállaló, aki nemcsak mint egyfajta dolgozó van jelen, hanem azontúl ismeri azt, hogy milyen képességekkel bír, milyen területen, milyen felelősséggel dolgozik, s hosszú távon Magyarországon marad.

– A mai előadás keretében szerettem volna megtudni, hogy a munkavállalók hogyan élik meg a cégeiknél az egyes változásokat. Ez a mai program egyik célja is, hogy szakszervezetként hogyan készítsük fel a munkavállalókat arra, hogy milyen kompetenciákkal, tudással kell gyarapodniuk, hogy megállják a helyüket a piacon – mondta Rácz Ferenc, aki kiemelte, fontos, hogy a munka világában a munkavállaló legyen tudatában a saját piaci értékének, saját tudásának, szakmájának, mert ez nagy érték, a munkáltatói oldalnak is.

– A Vasasnak célja, hogy a szakszervezetet olyan tagok alkossák, akik tudják formálni és saját maguk értékét bele tudják tenni a közösbe, hiszen csapatként így tudnak erősek lenni – hangsúlyozta az előadó, aki kitért a termelési folyamatokra, a foglalkoztatásra ható változásokra, a kompetenciaelvárásokra, valamint a digitális kompetenciára. Szó esett a szakszervezeti teendőkről is, vagyis a tagok, alapszervezetek tájékoztatásáról, a változásra való felkészülésről, a munkavállalói felelősség hangsúlyozásáról, az együttműködésről a munkáltatóval a belső képzések területén, és a társadalmi felelősségvállalásról is.  A helyi Kárpit Vasas Alapszervezet február közepére tervezi soron következő előadását.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: