Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A képviselő-testület januári ülése (Cikkünket folyamatosan frissítettük)

Pintér-Papp Eszter | 2022.01.27.

8:05

Néhány perccel ezelőtt megkezdődött Pápa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete januári ülése. A napirenden többek közt a Veszprém Megyei 4. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztása és eskütétele, a polgármester és az alpolgármester illetményének megállapítása, illetve újabb fogorvosi ellátást érintő döntés is szerepel.

8:10

Az ülésen elsőként a helyi választási bizottság tagjait és póttagjait választották meg. A döntés értelmében a Veszprém Megyei 4. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjai dr. Böröczky Miklós, dr. Somogyi Natália és dr. Varga István, póttagjai Kanozsainé dr. Pék Mária, dr. Édes Ágnes és dr. Kiss Beáta lettek.

Az előterjesztést a képviselő-testület ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el.

A helyi választási bizottság most megválasztott tagjai és póttagjai közül dr. Böröczky Miklós, dr. Somogyi Natália, dr. Varga István és dr. Édes Ágnes, néhány perccel ezelőtt letették az esküt, dr. Kiss Beáta és Kanozsainé dr. Pék Mária későbbi időpontban teszik meg ezt.

8:13

A képviselő-testület a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényben meghatározottak alapján állapította meg a polgármester és az alpolgármester illetményét. A döntés értelmében 2022. január 1-jétől dr. Áldozó Tamás polgármester havi illetménye 1.105.000 forint, Unger Tamás alpolgármester havi illetménye pedig 994.500 forint.

Az előterjesztéseket a képviselő-testület 8 igen szavazattal és 4 tartózkodás mellett elfogadta. A személyüket érintő szavazásban a polgármester és az alpolgármester nem szavazott.

8:17

A mai képviselő-testületi ülés sorban már a harmadik, amelyen fogorvosi ellátást érintő döntés született. Az imént elfogadott határozat értelmében a képviselő-testület egyetért azzal, hogy az 5. számú fogorvosi körzetben a praxisjogot engedélyező határozat véglegessé válását követően dr. Rubi Kinga lássa el a fogorvosi feladatokat.

A képviselők tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadták el a határozati javaslatot. 

8:18

A mai ülésen elhangzott, hogy a helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen pályázatot hirdetett belterületi utak, járdák, hidak felújítására. A pályázat keretében maximum 40 millió forint igényelhető, a támogatás mértéke az önkormányzat adóerő-képességén alapul, így Pápa Város Önkormányzata 65 százalékos támogatásban részesülhet.

A képviselő-testület úgy döntött, pályázatot nyújt be a Szent István út 122 méteres szakasza szilárd burkolatának, valamint 360 négyzetméternyi járda és 713,5 négyzetméternyi parkoló felújítására. A fejlesztés becsült értéke közel 96 millió forint, melyhez az önkormányzat mintegy 56 millió forint saját forrást biztosít.

A képviselő-testület 13 igen szavazattal fogadta el a határozati javaslatot.

A képviselő-testület ülése ezzel véget ért.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: