Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Európa legjobb tekései érkeznek

Haraszti Gábor | 2022.01.27.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, áprilisban Győr mellett Pápa lesz a teke Bajnokok Ligája Final Four helyszíne. Pintyőke Marcell, a Magyar Teke Szövetség elnöke ma látogatta meg az eseménynek helyet adó Pápai Sport Centrumot, ahol a részletekről az intézmény képviselőivel egyeztetett.

A BL selejtezőit 2021 novemberében rendezték, ahonnan a továbbjutók között februárban dől el, kik jutnak a legjobb négy közé. Többek között német, olasz, osztrák, horvát és cseh csapat is esélyes elhódítani a győztesnek járó trófeát, a hölgyek Győrben, a férfiak Pápán mérik össze tudásukat. A szervezés már elkezdődött, melynek keretében Pintyőke Marcell, a Magyar Teke Szövetség elnöke egyeztetett a világeseménynek helyet adó sportcentrum képviselőivel, Tóth Péter ügyvezetővel, Koncz János sportszakmai felelőssel, valamint a Pápai Vasas SE vezetőségének két tagjával, Molnár Jánossal és Müller Károllyal.

– Egy impozáns létesítménybe érkeztünk, szerettem volna megnézni, hogy milyen körülmények fogadják majd a csapatokat, azt gondolom, panaszra nem lehet okunk – mondta a megbeszélés után Pintyőke Marcell, aki 2021 nyarától a Nemzetközi Teke Szövetség elnöki pozícióját is betölti. – Úgy gondolom, hogy Pápa ezzel a Final Fourral nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi „teketérképre” is fel fog kerülni, biztos vagyok benne, hogy a jövőben több külföldi csapat is felfedezi magának ezt az európai szintű pályát. A kontinens legjobbjai szerepelnek ebben a versenysorozatban, így Pápára is a legjobbak legjobbjai érkeznek majd. Szeretném kiemelni, hogy egy nagyon konstruktív hozzáállást kaptam a sportcentrum vezetőségétől és a várostól is, mindenben a segítségünkre vannak annak érdekében, hogy egy szenzációs döntőt bonyolítsunk le.

A versenyt április 2-án és 3-án rendezik a Makkai Miklós-tekecsarnokban.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: