Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Általános iskolák fedett pályás atlétikai bajnoksága

Haraszti Gábor | 2022.01.27.

A Szent István, a Weöres Sándor és a Tarczy Lajos Általános Iskola első és második osztályos tanulóinak részvételével a Kis Károly-futófolyosón rendezte meg a Pápai Sport Nonprofit Kft. a fedett pályás atlétikabajnokságot.

Hat feladat, 30 méteres sprint, medicinlabda-dobás, zsámolyra szökdelés, falhoz passzolás, szlalomváltó és helyből távolugrás szerepelt a versenyszámok között, melyen a járványhelyzet miatt a tervezett héttel szemben csak három iskola 12 fős csapata tudott részt venni. Koncz János szervező, a Pápai Sport Nonprofit Kft. sportszakmai felelőse elmondta, a cél az volt, hogy népszerűsítsék az egészséges életmódot és minél több pápai diákkal ismertessék meg a sportcentrumot.

– Bár hirdettünk rangsort, de nem a helyezés volt a lényeg, hanem az, hogy a gyerekek mozogjanak, kötetlen hangulatban különböző játékos atlétikai számokban kipróbálják magukat – mondta a szervező. – Szeretném hangsúlyozni, hogy a versenysorozatban nem egymás ellen küzdenek a gyerekek, hanem az a lényeg, hogy az adott feladatból mit tudnak kihozni. Csupa olyan állomással készültünk, melyhez az atlétika alapjai – futás, dobás, ugrás – szükségesek és mindenki számára elvégezhetőek.

Koncz János hozzátette, azt az iskolát, mely a legtöbb fordulón részt tud venni és ezeken a legjobb eredményt éri el, értékes sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazzák. A vetélkedést a Weöres nyerte, második a Szent István, harmadik a Tarczy lett. A fedett pályás bajnokság legközelebb a harmadik és negyedik osztályosok vetélkedésével folytatódik.


  • Friss hírünk
    ZENE

    A nyelvi határokat átlépő popdíva

    A flamand és szicíliai felmenőkkel rendelkező kanadai énekesnőt, Lara...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: