Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Újabb oltási akció indult

Babos Petra | 2022.01.28.

A novemberi és decemberi oltási akciók után januárban ismét időpontfoglalás nélkül lehet felvenni a koronavírus elleni vakcinát minden csütörtökön, pénteken és szombaton a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben. Csütörtökön és pénteken 14 és 18 óra között, szombaton pedig 10 és 18 óra között van erre lehetőség, továbbá a háziorvosok is szerveznek a szokásos rendelésen túl oltási lehetőséget. A cél az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése. Az oltási akció keretében a pápai kórházban is várnak minden oltakozót.

Ezúttal az oltásról kérdeztük a belvárosban a járókelőket.

Tim Józsefné, a Pápa és Vidéke kérdésére elmondta, ő már három oltást felvett, mert nagyon fontosnak tartja azt.

– Nem tartok az oltástól, beadattam magamnak. A negyedik oltásban még nem gondolkozom, de ha úgy adódik a helyzet, felveszem majd azt is. Úgy gondolom, az oltás az egyetlen megoldás arra, hogy a járványt megfékezzük. A gazdaság nem állhat le, fontos, hogy az ország működjön – tudtuk meg Tim Józsefnétől, aki arra buzdította a lakosságot, hogy aki még nem tette meg, vegye fel az oltást, mert csak az lehet a segítség a fertőzés súlyos lefolyása ellen.

Pordán Károlyné két oltást felvett már, a harmadikon még gondolkodik.

– Aktuális lenne már felvennem a harmadikat, de mivel nagyon fáj a lábam, így elgondolkodtam ezen. Én szerencsére a vírust eddig nem kaptam el, bízom benne, hogy az oltás megvédett – mondta Pordán Károlyné.

Katona József nemrégiben vette fel a negyedik oltást.

– Fontosnak tartom az oltást, mert ezzel nemcsak saját magunkat, hanem a környezetünkben élőket is megvédjük. Én elítélem azokat az embereket, akik azt mondják, hogy nem kell oltakozni. Gyermekkoromban meg sem kérdezték, hogy kérem-e a vakcinát, hanem megkaptam és sok nagyon súlyos betegségtől megvédett  – tudtuk meg Katona Józseftől, aki a negyedik oltását az akció keretében vette fel a múlt pénteken. Szerinte az akcióhét nagyon jó ötlet, hiszen előzetes regisztráció nélkül, az adott napon bármikor felveheti az ember az oltást. A kórházi oltóponton nagyon gördülékenyen ment a folyamat, nem kellett sokat várni, a doktorok és az asszisztensek segítőkészek, kedvesek voltak.

Polyák Istvánné és férje is felvették már a negyedik oltást.

– Tavaly szinte az elsők között kaptuk meg a vakcinát, nem akartunk kórházba kerülni súlyos tünetekkel. A harmadikat tavaly augusztusban, a negyediket pedig nemrégiben vettük fel, múlt csütörtökön az oltási akció kezdetén. Kicsit megijedtem, amikor odaértünk a kórházhoz, mert nagyon sokan álltak sorba, de gyorsan ment a folyamat, nem kellett sokat várnunk. Ellenanyag-vizsgálaton még nem voltunk, de bízunk abban, hogy van elég antitest bennünk, ami megvéd. Betegek szerencsére nem voltunk és oltási reakció sem jelentkezett egyikőnknél sem – mondta Polyák Istvánné, aki hozzátette, elítéli azt, aki oltásellenes, mert szerinte mindenkinek meg kellene tennie azt, amit megtehet a járvány megfékezése érdekében.

Vallerné Kövi Ágnes szintén fontosnak tartotta az oltás felvételét, mert emberek között dolgozik, valamint unokái vannak, akikkel szeretett volna találkozni.

– November elején elkaptuk a fertőzést és akkor elhatároztuk, hogy nem akarunk még egyszer átesni ezen, ezért olttattuk be magunkat. Az oltási akcióhéten vettük fel a harmadik oltást. Sajnos vannak a környezetemben olyanok, akik a harmadik oltás után is megfertőződtek,  de remélem, most már vége lesz ennek a járványos időszaknak. A szüleimet és az anyósomat is rábeszéltem az oltásra, hogyha valamiért kórházba kerülnének, egyből ellássák őket, ne legyen ez akadály.

Az oltási akció februárban is folytatódik.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: