Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nincs fűtés a Huszár lakótelepi óvodában

Pintér-Papp Eszter | 2022.01.31.

Péntek óta nincs fűtés a Huszár lakótelepi óvodában, ezért a kisgyermekeket holnaptól a két közeli tagóvodában helyezik el. Az okokról Csákvári Juditot, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetőjét kérdezte a Médiacentrum.

-Január 28-án, pénteken kaptunk egy jelzést az áramszolgáltatótól, hogy karbantartási munkálatokat végeznek a Huszár lakótelepen. Jelezték, hogy az áramkimaradás miatt aggregátort szerelnek be, ami az áramellátásunkat biztosítja és így a működésünk zavartalan lehet. Azt, hogy a munkálatok miképp zajlottak, nem tudjuk, de 13 órától, amikor a szakemberek elmentek, azt tapasztaltuk, hogy az óvodában egyre hidegebb lett, tehát látható volt, hogy valami nem működik jól, hiszen nem volt fűtésünk – mondta a Médiacentrumnak Csákvári Judit.

Mint megtudtuk, az intézmény azonnal bejelentette a hibát a szolgáltatónak, akik jelezték, hogy a szakemberek visszatérnek az óvodába és megnézik, mi lehet a probléma. – Sajnos estig nem állt helyre a fűtés. Akkor megtettem az újabb hibabejelentést. Akkor a szolgáltató már azt jelezte, hogy itt sajnos olyan hiba keletkezett, ami miatt több környező épületben, így az óvodánkban is előfordulhatnak meghibásodások. Szombaton és vasárnap több szakember is dolgozott a hiba elhárításán és megállapították, hogy sok kárunk keletkezett, melyek közül a legnagyobb, hogy tönkrement a kazán vezérlése – mondta az intézményvezető, aki azt is elmondta, hogy a mai nap folyamán az is kiderült, hogy a kazánházban a szivattyúk, az azokhoz kapcsolódó vezetékek is meghibásodtak és így a fűtést a mai nap folyamán nem tudták helyreállítani. A fűtés mellett az óvoda mosogatógépe is tönkrement és van számítógépük is, ami meghibásodott, de a lámpatesteknél és egyéb elektromos berendezéseknél is előfordulhat hiba, amit az elkövetkező néhány nap még feltárhat.

Csákvári Judittól megtudtuk, a szükséges alkatrészek beszerzése a napokban várható, ezt követően megindulhat a helyreállítás, majd az épület felfűtése.

-Nagyon szépen köszönöm a szülőknek a megértést. Vasárnap jeleztük a problémát a szülőknek. Akkor még azt gondoltuk, hogy egy összevont csoportban, olajradiátorokkal meg tudjuk oldani a fűtést, de ma bebizonyosodott, hogy ez nem megfelelő megoldás. Így a holnapi naptól péntekig a Fáy lakótelepi és az Erzsébetvárosi tagóvodában, a ma átalakított tornatermekben helyezzük el a gyermekeket, a saját óvónénik és dajkanénik felügyelete mellett. Az ügyeletet így tudjuk biztosítani – hangsúlyozta az intézményvezető, akitől azt is megtudtuk, az áramszolgáltató elismerte, hogy ők hibáztak.

A felmérés még folyamatban van, de az előzetes becslések szerint többmilliós nagyságrendű kár keletkezett a Huszár lakótelepi óvodában.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: