Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Sok változást ígér a kínai holdújév

Haraszti Gábor | 2022.02.01.

A kínai naptár másképp kezeli az évkezdetet: a 2022-es év, a Tigris éve február 1-jén kezdődött és 2023. január 31-ig tart. A Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület harcművészeti iskolaként megalakulása óta gyakorolja a kung-fu-t, így edzőtermükben idén is barátságos kihívásokkal ünnepelte a kínai holdújévet.

A mai napon vette kezdetét a Víz Tigris éve, ennek apropóján a pápai egyesületnél a hagyományokhoz híven mindenki megmérettethette magát. A küzdelmekben lehetőség volt gyakorló fegyverek (szablya, bot, kés, vívó lándzsa) illetve kis- és nagykesztyű használatára is.

– A holdújévet minden évben a tizenkét állatövi állat egyikéhez kötik, mindegyiknek megvan a maga jellemvonása, február 1-jén a tigris évébe léptünk, mely keleten az erő és határozottság szimbóluma – mesélte Pintér Péter, az egyesület vezetője. – A Tigris évek mindig változást hoznak, és ez most fokozottan igaz, hiszen a Víz Tigris éve jött el. A vízre az érzékenység, a kreativitás, a változásra való nyitottság, a rugalmasság jellemző, míg a tigris az erő, a gonoszság kiűzése, valamint a bátorság szimbóluma. Ennek megfelelően a 2022-es évre a kínai asztrológia nagy változásokat ígér.

Az iskola vezetője hozzátette, terveik szerint eseménydús lesz az idei évük, márciusban indul a versenyszezon, több sparringon, országos bajnokságokon, egy kung-fu Európa-bajnokságon valamint félprofi, profi gálákon szeretnének részt venni. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: