Épülnek a hidak a 83-ason

888
Fotó: Pintér Ádám

Látványos munkafolyamatokhoz érkezett a 83-as főút Győr-Pápa közti új, 2×2 sávos szakaszának építése. A munkálatokról ma délelőtt dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a helyszínen tájékozódott.

-Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye határán vagyunk, Gyarmatnál. Most kezdődött meg az első hídelemek beemelése. Ez nagyon komoly technikát és precizitást igényel, hiszen 26 tonnás és 31 méter hosszú elemekről van szó. Az elkövetkező hónapban még öt híd esetében elvégzik ezt a munkát – mondta el a Médiacentrumnak a képviselő, aki arról is szólt, hogy Tét és Pápa között eddig 1,5 millió köbméternyi töltést építettek be a szakemberek, van, ahol az első aszfaltréteg is elkészült már. – Az előrehaladás közel 45 százalékos, tehát jól haladnak a kivitelezők. A munkálatok során 23 híd – köztük egy vadátjáró – épül, hiszen megszűnnek a szintbeli, balesetveszélyes kereszteződések. Az új útpálya elkerüli a lakott területeket, a megengedett sebesség 110 kilométer/óra lesz. Így egy rendkívül biztonságos, korszerű közlekedési útvonal jön létre Győr és Pápa között. Mint látható, az építők jól haladnak és mindent megtesznek annak érdekében, hogy 2023-ra elkészülhessen a beruházás, melynek összköltsége meghaladja a 130 milliárd forintot – hangsúlyozta dr. Kovács Zoltán, aki végül köszönetet mondott Gyopáros Alpár és Kara Ákos országgyűlési képviselőknek, akikkel közösen dolgoztak ennek az évtizedes álomnak a megvalósulásáért.

   

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!