Középpontban a vasúti közlekedés biztonsága

417
Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

A vasúti balesetek megelőzése érdekében a pápai rendőrök kiemelten ellenőrzik a helyi vasúti átjárókat.

A Pápai Rendőrkapitányság 2022. január 3-án a vasúti átjárók biztonságát növelő közlekedési akciót indított, melynek keretében a rendőrök naponta több alkalommal ellenőrzik a pápai vasúti átjárókat. A vonatbalesetek megelőzése érdekében a járőrök kiemelt figyelmet fordítanak a vasúti átjárón az áthaladás szabályait megsértő gépjárművezetők, kerékpárosok és gyalogosok kiszűrésére. Az ellenőrzéshez 2022. február 2-án délelőtt a szombathelyi területi vasútbiztonság munkatársai is csatlakoztak.

A közel egy hónapja tartó akció alatt a pápai rendőrök ezidáig egy sofőrrel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, mivel a fénysorompó tilos jelzése ellenére ráhajtott a vasúti átjáróra. Két gyalogos ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek, mert annak ellenére haladtak át a vasúti átjárón, hogy a sorompó rúdja leengedett állapotban volt.

Az ellenőrzést a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a jövőben is folytatják.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!