Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Dr. Somogyi Natália a választási bizottság elnöke

Huszár Hajnal | 2022.02.04.

Dr. Somogyi Natáliát választotta elnöknek a Veszprém Megyei 4. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság pénteki alakuló ülésén. Mint arról hírt adtunk, a választási bizottság tagjainak és póttagjainak személyéről múlt csütörtöki ülésén döntött a képviselő-testület, s a tagok le is tették esküjüket. Így a választási bizottság tagjaként tevékenykedik dr. Somogyi Natália, dr. Böröczky Miklós és dr. Varga István, póttagnak pedig Kanozsainé dr. Pék Máriát, dr. Édes Ágnest és dr. Kiss Beátát választották. A mai első ülésen a bizottság elnöke mellett helyetteséről is döntöttek a tagok: dr. Varga István látja el az elnökhelyettesi teendőket.

-A munkaértekezleten a bizottság kijelölte a szavazatszámláló bizottságot, amely az április 3-át követő szombaton megszámolja azokat a szavazatokat, amiket a Pápáról átjelentkezők máshol adtak le, illetve azokat a pápai szavazatokat, amiket a külképviseleteken adtak le. Döntöttek arról is, hogy bizonyos – jogszabályban megengedett – hatásköröket átruháznak az elnökre, hiszen egyes operatív ügyek intézése így gyorsabban megtörténhet – tájékoztatott az ülés napirendjeiről dr. Nagy Krisztina, az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetője.

A most felállt választási bizottság feladatai közé tartozik többek között az egyéni választókerületi jelöltek nyilvántartásba vétele, a jelöltek sorszámának kisorsolása, a választókerületi szavazólap jóváhagyása, a döntés meghozatala az egyéni választókerületi választást érintő kifogásokról, de a bizottság feladata a választókerületben a választás eredményének megállapítása és közzététele is, valamint az országgyűlési egyéni választókerületi képviselő megbízólevelének kiadása.

A választási kampány február 12-én kezdődik, a választási iroda ekkortól adja ki a jelölő szervezetek és független jelöltek igényei alapján az ajánlóíveket. Az ajánlások összegyűjtésének és a jelölt bejelentésének határideje február 25-e 16.00 óra.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: