Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tájékoztató a fiatalok személyijövedelemadó-mentességéről

Pintér-Papp Eszter | 2022.02.07.

A fiatalok személyijövedelemadó-mentességével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót ma délután dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.

– A Kormány előterjesztése alapján az elmúlt év áprilisában döntött az Országgyűlés arról, hogy a 25 év alatti fiatalok személyijövedelemadó-mentességben részesülnek. Ez egy teljesen újszerű megoldás, Magyarország történetében ilyen még nem volt. Ez azt jelenti, hogy január 1-jén lépett hatályba és a fiatalok a februárban érkező fizetésekből már érvényesíthették a kedvezményt – mondta a képviselő, aki hangsúlyozta, a februárban érkezett fizetésekkel akár több tízezer forinttal többet vihetnek haza a fiatalok. Ehhez jönnek még a különböző ágazati béremelések, illetve a családosok esetében a különféle családtámogatási lehetőségek. Összességében elmondható, hogy egy év alatt akár 480 ezer forint szja-megtakarítást is elérhetnek a fiatalok, akiknek nő az elhelyezkedési esélyük és kiadásaikat is könnyebben tervezhetik ezáltal.

Pozsgai Réka pályakezdő pedagógusként mondta el véleményét a sajtó képviselőinek. Mint rámutatott, 25 év alatti fiatalként nagy örömmel fogadta az szja-mentességet. Mivel kezdő pedagógus, a 10 százalékos béremelést is megkapta, így összességében közel 100 ezer forinttal lett több a fizetése. – Úgy gondolom, ez minden fiatal számára kellő motivációt ad, főként, hogy a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentessége vonatkozik a diákmunkára és a gyakornoki munkára, sőt, még a táppénzre is – mondta a fiatal pedagógus. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: