Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Megszakadt a Conoil Pápa KC rossz sorozata

Haraszti Gábor | 2022.02.08.

Nyolc vesztesen megvívott bajnokit követően végre ismét győzelmet ünnepelhetett a kosárlabda NB I/B piros csoportjában a Conoil Pápa KC, mely egy végletekig kiélezett találkozón két ponttal győzte le a vendég Pécs csapatát.

Meglehetősen régen, 2021. november 20-án, még Kálmán László irányítása alatt nyert utoljára a pápai csapat, azóta részben sérülések, betegségek, részben gyenge játék miatt nem termett babér Sonyák Béláéknak, akik a 19. fordulóban a hét győzelemmel és tizenegy vereséggel álló Pécsi VSK-t látták vendégül.

0-4-el kezdett a pécsi csapat, aztán Hódi és Sonyák pontjaival sikerült a pápaiaknak a fordítás. Az amúgy pontgazdag, 60 egységet hozó első negyedben felváltva vezettek a csapatok, 18-17 után sorozatban 14 Popadic pont landolt a hazai gyűrűben, igaz, a vendégek így sem tudtak ellépni, igazi csapatjátékkal csak két pont volt a pápaiak hátránya (29-31). A második tíz percben sem állt be jelentős változás a játék képében, nagy küzdelem folyt a pályán, a nagyszünetben ezúttal a vendéglátók vezettek két ponttal (49-47). A hosszabb pihenőt követően 56-53-nál Farkas triplájával ismét egált mutatott az eredményjelző, ezután viszont egy 8-0-s hazai futással ellépett a Pápa, négy perc alatt viszont ledolgozta hátrányát a Pécs, Farkas újabb hármasával 70-70-es állásnál ért véget a harmadik játékrész. A záró negyedet – csakúgy mint az elsőt – 4-0-val kezdték a Baranya megyeiek, majd folytatódott az egész mérkőzésen tapasztalt szoros játék, olyannyira, hogy egészen az utolsó másodpercekig döntetlent mutatott a tábla, 88-88-nál aztán Hőgye szabálytalansága után, Németh András két sikeres büntetőjével és Murai labdaszerzésével 90-88 arányban sikerült megnyerni a nagyon fontos mérkőzést.

Conoil Pápa KC – Pécsi VSK-Cargate 90-88 (29-31, 20-16, 21-23, 20-18)

Conoil Pápa KC: Murai 17/3, Sonyák 30/15, Németh 10, Hódi 10/6, Koma 17. Cserék: Varga 6, Horváth, Lintner, Erdei, Kovács, Kocsis, Szabó. Edző: dr. Vajda Balázs.

Pécsi VSK-Cargate: Meleg 23/3, Popadic 22/12, Goldring 13/3, Fülöp 4, Kalmár 9. Cserék: Farkas 13/6, Hőgye, Mándity, Futó 4, Laufer, Erdei. Edző: Juhász Olivér.

dr. Vajda Balázs: Nagyon örülök a győzelmünknek. Végre egy olyan végjáték, ami a mi javunkra dőlt el, ez abszolút a szív meg az akarat diadala volt, nagyon kellett a lelkünknek és a szívünknek is. Nem játszottunk jól, de azt hiszem, a kritikus pontoknál most mi tudtunk jobban koncentrálni. Nagyon remélem, hogy sikerül kijönni a gödörből, védekezésünk még mindig nem működik, úgy, ahogyan szeretnénk, de megyünk tovább, és reméljük, lesznek további sikereink.

A pápaiak február 11-én 18 órai kezdéssel a MAFC-ot látják vendégül.


  • Friss hírünk
    ZENE

    Az első XXI. században született Oscar-díj tulajdonos

    Az extravagáns külsejéről ismert amerikai énekes-dalszerző, Billie...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: