Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Közönségtalálkozó és farsang a könyvtárban

Babos Petra | 2022.02.09.

A Jókai Mór Városi Könyvtár két programra invitálja az érdeklődőket a héten. Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető a Médiacentrumnak elmondta, pénteken Budai Lotti blogger, történelmiregény-író lesz a bibliotéka vendége, szombaton pedig vidám, farsangi programra várják a családokat.

– Budai Lotti Rizsporos hétköznapok című blogját és a blog Facebook-oldalát több tízezrek olvassák. A pénteki, 17 órakor kezdődő közönségtalálkozó A nők eltitkolt története címet kapta. Nincs korhoz kötve, nagyon szerteágazó az est témája. Szó lesz a háziasszonyokról és házimunkákról, érint sok más témát is, így például a női hisztériát és a Hippokratész-elméletet is a vándorméhekről. Másrészt a nők, női lét örömeit, fájdalmait és kihívásait is kitárgyaljuk. Bepillanthatunk a letűnt századok női hétköznapjainak érdekes, olykor meghökkentő részleteibe. Természetesen a férfiak sem lesznek mellőzve teljesen. A közönségtalálkozó végén az írónő dedikálja műveit – tudtuk meg a szakmai vezetőtől.

Február 12-én, szombaton 9 és 13 óra között közös mókázásra várják a kicsiket és nagyokat a könyvtárba a farsang jegyében.

– A foglalkozás során ismert mesehősök bőrébe bújhatnak a gyerekek, készíthetnek például kismalac, medve, Süsü-, Vuk-álarcot. 10 órától bemutatkozik a papírszínház, ahol 10 perces váltásban öt mesét hallgathatnak meg az érdeklődök. A Japánból eredő és igen népszerű papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást. Egész délelőtt zajlik a Cibere és Konc térképes játék, ahol a farsanggal kapcsolatban kell öt kérdésre válaszolni és a Nyomozz egy közmondás után! elnevezésű játék. A mulatságról az ugodi általános iskola gondoskodik, akik bagi táncokat mutatnak be. A rendezvényt Rosta Géza zenés-verses műsora zárja – mondta Polovitzerné Antal Mónika, aki hozzáfűzte, a programjukon részt vevők és azok, akik jelmezben érkeznek, tombolajegyet kapnak, a legszerencsésebbek gyerekkönyveket vihetnek haza.

A rendezvényre a belépődíj 500 forint.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: