Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A Berki Kvintett az Esterházy-kastély kapujánál

Babos Petra | 2020.10.24.

A Berki Kvintett zenélt ma délután az Esterházy-kastély gyönyörű kovácsoltvas kapuja előtti téren, a TérZene koncertsorozat keretében.

Az együttes nemrégiben alakult. A formáció különleges, hiszen klasszikus vonósnégyesre épül, kiegészülve ütős hangszerrel. A megszokottól eltérően nem klasszikus muzsikát játszanak, hanem pop, rock slágereket, könnyűzenét és örökzöldek átiratait. Ezek közül mutattak be a mai koncerten egy csokorra valót klasszikus hangszereken, klasszikus hangszerelésben, átiratban.

– Igazi muzsikuscsalád vagyunk, a  klasszikustól a könnyűzenéig mindenféle feldolgozást játszunk. A Berki Kvintett szombathelyi zenekar, két tagja – Berki Gábor és én – pápai születésű – tudtuk meg Berki Antaltól, aki hozzátette, vegyes műsorösszeállítással érkeztek Pápára, kalandoztak térben és időben a zenei világban.

Kiemelte, nagy öröm volt számukra, hogy szülővárosukban, Pápán is felléphettek a TérZene koncertsorozatnak köszönhetően.

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ koordinálásában megvalósuló TérZene koncertsorozat október 31-én 17 órától folytatódik a kastélykapu előtti téren.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: