Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Kifelé tart a gödörből a Conoil Pápa KC

Haraszti Gábor | 2022.02.12.

Meg tudta ismételni hétfői teljesítményét a Conoil Pápa KC, mely az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság piros csoportjának 20. fordulójában négy nap alatt második sikerét aratta. A pápaiak a náluk előrébb rangsorolt MAFC ellen magabiztos, 13 pontos győzelmet arattak.

A Pécs felett aratott szoros győzelem (90-88) után négy nappal a pontvadászat középmezőnyében elhelyezkedő MAFC volt a pápaiak vendége. A novemberi odavágón simán nyertek a fővárosiak (101-80), így a vendéglátók szerettek volna revansot venni.

A hétfői meccshez hasonlóan ezúttal is egyenlő erők küzdelmét hozta az első negyed, a második percben 4-4, az ötödik minutumban 9-9 állt az eredményjelzőn, az első tíz perc után a kétpontos előnyt Sonyák két büntetője alakította ki (21-19). Varga ziccerével és Hódi hármasával a második etap elején alaposan megtolta a szekeret a Pápa, majd Németh kosarai után pillanatok alatt tíz pont lett a különbség (31-21). A fővárosiak azonban nem hagyták magukat, és hiába céloztak rosszul a hárompontos vonalon túlról, egy 0-9-cel ismét ott voltak a pápaiak nyakán (15. perc 31-30). A folytatásban a hazai kezdőcsapat ismét jól koncentrált és védekezett, a félidőben nyolc ponttal vezetett a Conoil (46-38). A nagyszünet után tovább nyílt az olló a csapatok között, Sonyák két triplája után már 17 pont volt a Vajda-legénység előnye (60-43), s bár a 30. perc végére valamennyit tudott faragni a hátrányból a MAFC, a pápaiak koncentrált játékkal a kezükben tartották az irányítást (30. perc 65-58). Az utolsó felvonást 5-0-val kezdték Horváthék, akik az utolsó percekig őrizték is kétszámjegyű előnyüket, a vendégeknek kintről továbbra sem ment – 21 tripla kísérletből mindössze három landolt a gyűrűben – a Pápa pedig igazi csapatmunkával behúzta a fontos győzelmet.

Conoil Pápa KC – MAFC 92-79 (21-19, 25-19, 19-20, 27-21)

dr. Vajda Balázs: Gratulálok a csapatom minden játékosának. Nagyon örülök neki, hogy a hétfői összeszedett, kontrolált játékot még jobb szinten tudtuk játszani. Tudtuk, hogy az az egy esélyünk lehet, ha lelassítjuk a MAFC a játékát és megakadályozzuk a gyors indításokat, ez néhány kivételtől eltekintve jól sikerült. A második félidőben pedig egy extra, magabiztos dobóteljesítmény is párosult a védekezésünkhöz és ez hozta meg a győzelmet.

Conoil Pápa KC: Murai 18/6, Koma 15/6, Varga B. 6, Sonyák 14/6, Németh A. 18/3. Cserék: Horváth 9/9, Erdei 2, Hódi 10/6, Lintner, Kasza, Kovács, Szabó. Edző: dr. Vajda Balázs.

MAFC: Bordács 18, Polgárdy 8, Pfandler 10, Tóth 12, Misek 7/3. Cserék: Kovács 14/6, Lakits 4, Komma, Pintér 2, Bősze, Csapai 4, Herló. Edző: Garai Péter.

A pápai csapat a következő játéknapon Jászberényben pattogtat.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: