Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Judo: Három arany az országos bajnokságon

Haraszti Gábor | 2020.10.25.

Három aranyéremmel – több pontszerző helyezéssel – pápai szempontból kiválóan zárult a másodosztályú országos judo magyar bajnokság.

A Pápai Judo Akadémia cselgáncsozói népes csapattal vettek részt a Budapesten megrendezett országos bajnokságon, ahol korábban soha nem tapasztalt sikerek születtek. Ezt megelőzően az őszi újraindulás első U23-as országos bajnokságán Győrben sem lehetett oka panaszra a pápai egyesületnek, hiszen Vörös Seron az igen értékes ötödik helyet szerezte meg. Újpesten heten léptek szőnyegre, Mezei Csaba szakmai vezető elégedett volt a versenyt követően, hiszen Meksz Alexa, Szabó Szilvia és Vörös Seron is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

– A hétfős csapatunkból senki nem jött haza pontok nélkül – mondta Mezei Csaba. – Kiss Márk a -90 kilogrammosok között javított tavalyi helyezéséhez képest, és ötödik lett. A mindössze 15 éves Somogyi Martin a felnőttek között mérette meg magát, első felnőtt versenyén várakozáson felül teljesített, ötödik helyezést ért el úgy, hogy még fekete öves ellenfelet is le tudott győzni.

A hölgyeknél öt pápai sportoló küzdött a Horváth István Judocsarnokban, ahol 33 egyesület 99 judokája indult.

– Mezei Dorina tanulmányai miatt kevesebbet tud edzeni, most a hetedik lett a rangsorban, Mezei Virág egy válogatottakkal, országos bajnokokkal teletűzdelt mezőnyben az ötödik helyre ért be. Két nagy visszatérőnk volt ezen a napon: Szabó Szilvia az elmúlt két évben térdsérülésen, kéztörésen ment keresztül, ennek ellenére minden mérkőzését ipponnal fejezte be, méltán került hozzá az aranyérem. Meksz Alexa is igazolta klasszisát, Szilviához hasonlóan szinte átgázolt az ellenfeleken, minden meccsét ipponnal nyerte, így idén ő lett a -57 kilogrammosok között a bajnok. Vörös Seron versenyzését eddig a szerencse nem nagyon segítette, rutinos versenyzőnk mindig egy hajszállal maradt le az első helyről. Ezúttal azonban megtört a jég, Seron három ippon győzelemmel szerezte meg élete első országos bajnoki aranyérmét és lett a -52 kilogrammosok bajnoka.

A Pápai Judo Akadémia a három aranyéremmel, a három ötödik és egy hetedik helyezéssel az éremtáblázaton is a rangsor élén végzett. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: