Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Egyiptomi jelmezverseny és társasjáték

Pintér-Papp Eszter | 2022.02.12.

„Legyetek kreatívak! Öltözzetek egyiptomi jelmezbe – akár családosan is!” – így invitálták a plakátokon a Pannonia Reformata Múzeum mai, Egyiptomi álarcok című farsangi családi délutánjára az érdeklődőket.

A meghívást sokan elfogadták, így nagy volt az érdeklődés a jelmezverseny és a rendhagyó családi tárlatvezetés iránt is, s aki jól figyelt az információkra, a megszerzett tudást jól hasznosíthatta a Gyűjtsd az amuletteket! elnevezésű, élő szereplős társasjátékban, ahol négy családi csapat versengett fej-fej mellett haladva az amulettek összegyűjtéséért és aztán a labirintusból való kijutásért. Aki elsőként ért célba, családi belépőjegyet nyert a Pannonia Reformata Múzeumba.

Az izgalmas, élő szereplős társasjáték megálmodója és kivitelezője Füstös Gáborné múzeumpedagógus volt, ma ő kalauzolta végig a családokat az érdekes programokon és a játékot is ő vezette. Mint mondta, a farsangi program tervezésekor merült fel az ötlet, hogy ezen az alkalmon ne kézműveskedjenek, hanem valami mást kínáljanak a családoknak. Arra gondolt, hogy egy nagy, közös társasjáték izgalmas lehetne és így született meg a Gyűjtsd az amuletteket! nevű játék.

– Ennek a játéknak a lényege, hogy a csapatok összegyűjtsék a labirintusban elhelyezett öt különböző amulettet, majd elérjék a célt. Útjuk során akadályok nehezítik a közlekedést, a piramissal jelölt mezőkön feladatokat kell megoldani a csapatoknak. A játék során felmerült feladatok megoldásához, a kérdések megválaszolásához segítséget nyújtottak a tárlatvezetésen elhangzottak és a kiállítótérben látott információk is – mesélt a játékról Füstös Gáborné, akitől azt is megtudtuk, hogy nagyon jó érzés volt használat közben látni mindazt, amit a társasjáték tervezésekor megálmodott.

A családok nagyon lelkesen vettek részt a vetélkedésben, izgatottan figyelték az óriási dobókocka jelzéseit, gyűjtötték az amuletteket és oldották meg a feladatokat. A játék végére már mindenki összegyűjtötte az öt amulettet, minden csapat a cél közelében volt és rendkívül sportszerűen, nagy tapssal köszöntötték a célmezőre elsőként belépő játékost.    





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: