Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Izgalmas ultipartik a sportcentrumban

Haraszti Gábor | 2022.02.13.

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal ultiversenyt rendeztek a Pápai Sport Centrumban, ahol 16 kártyás tehette próbára tudását és szerencséjét. A végső győztes a nemesgörzsönyi Pető Kálmán lett.

Az ulti a legbonyolultabb kártyajátékok egyike, a legtöbb szerencsejátékkal ellentétben a játék során a szerencsén kívül nagy szerep jut a gondolkodásnak is. Lényege, hogy az adott játékfordulóban a játékos a legtöbb pontot jegyezze.

– A pápai versenyen nem a rabló-, hanem az egyszerű ulti változatot játszottuk – tájékoztatott Müller Károly, a bajnokság szervezője. – Minden parti után a mínusz- és pluszpontokat feljegyeztük és az összesített ponttáblázat alapján alakult ki a legjobb 12, majd a legjobb négy asztala. Nagyon jó leosztások voltak, láttunk 20-100 ultit, kontrát, voltak terített durchmarsok, terített betlik, egyszóval minden, ami ennek a játéknak a szépségét és izgalmát adja.

A versenyt Pető Kálmán nyerte, második Magyar Ferenc lett, aki évtizedekkel ezelőtt Gannán sajátította el a játék alapjait.

– Fiatalabb koromban sokat játszottam, ma már kevesebbet, de időnként összejön a baráti társaság és akkor órákon keresztül tudunk az asztalnál ülni – mesélte az ezüstérmes. – Végig sportszerű volt a verseny, vita nem volt, bár sokszor nem voltak jó leosztásaim, így is sikerült Kálmán mögött másodikként végeznem, akinek ezúton is gratulálok. Ha lesz legközelebb is verseny, biztosan részt veszek rajta.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: