Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hálaadó szentmise a Szent József-kápolnában

Babos Petra | 2020.10.25.

Hálaadó szentmisére gyűltek össze ma délelőtt a hívek a Szent József-kápolnában, arra emlékezve, hogy az épületet 2005 októberében szentelte fel dr. Márfi Gyula érsek. A város legújabb templomának alapkövét 2003 októberében rakták le.

Salgó Ferenc címzetes esperes, kanonok, plébániai kormányzó a mai napig csodának tekinti azt, hogy a kápolna felépülhetett.

– Isten nagy ajándéka, hogy 15 éve itt áll ez a kápolna. Sok-sok adakozó, jó ember együttműködésének köszönhető ez. A templom nemcsak misézési céllal készült, hanem azért is, hogy közösségi alkalmaknak helyet biztosítson, ilyen például a farsangi keresztény bál, az 1Úton zarándoklat záró szentmiséje, a nyári hittanos tábor, de a Mária Rádió stúdiója is itt kapott helyet. Az évek során számos fejlesztésen, szépítésen ment keresztül a templom, nagy örömünkre, nemrégiben a szolgálati lakrész is elkészült, s Szabó Zoltán atya személyében káplán is szolgál a kápolnában – tudtuk meg Salgó Ferenctől, aki hozzátette, reméli, az új nemzedékek is birtokukba veszik a templomot, amely Isten ajándéka.

– Az évek során sok jótevőnktől búcsúztunk. Példaértékű az ő segítségük. A jövőben szeretnénk felújítani az orgonát vagy esetleg újat vásárolni, lehetőséget biztosítva ezzel az új nemzedéknek, hogy társuljon az előtte járók áldozatkészségéhez, hiszen akkor érzik igazán magukénak, s akkor találják meg benne a Jó Istennel való kapcsolatukat, ami minden templom küldetése – tette hozzá az atya.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: