Feltörték egy intézmény közösségi oldalát

244
Fotó: illusztráció

A Pápai Rendőrkapitányság óvatosságra inti a felhasználói fiókok tulajdonosait.

Az egyik pápai intézmény vezetője értesítette 2022. február 14-én a Pápai Rendőrkapitányságot arról, hogy néhány nappal korábban az intézmény hivatalos célra használt közösségi oldalát ismeretlenek feltörték, majd a profilhoz tartozó, közel 20 ezer forintnyi hirdetésre szánt összeget a saját hirdetéseik megjelentetésére használták fel.

A pápai rendőrök információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt indítottak nyomozást.

A közösségi oldalak és egyéb felhasználói fiókok védelme érdekében a Pápai Rendőrkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Minden felhasználói fiókhoz egyedi, hosszú és bonyolult jelszót állítson be, amely legyen legalább 8-12 karakter, valamint tartalmazzon kis- és nagybetűt, számot és szimbólumot is.
  • A jelszót mindig tartsa titokban és azt ne jegyezze fel!
  •  Válasszon kétfaktoros hitelesítést a felhasználói fiókok nagyobb védelme érdekében! A kétfaktoros hitelesítésről itt talál bővebb információt.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!