Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Üléseztek a nemzetiségi önkormányzatok

Babos Petra | 2022.02.15.

Ma tartotta ülését a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. Mindkét testület egyöntetűen elfogadta a 2022. évi költségvetésről szóló határozatot. A nemzetiségi önkormányzatok kiadásait a bevételek határozzák meg.

Kozák János, a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, tavalyról több mint 900.000 forint maradt, idén pedig 1.040.000 forintot kaptak működési támogatásra. A pályázatok elbírálása még nem történt meg. A nemzetiségi önkormányzat soron következő programja a tavaly elmaradt Ki mit tud? lesz, amit még tavasszal szeretnének pótolni.

Pillerné Fódi Ilona, a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke arról tájékoztatott, a tavalyi maradványuk a feladatalapú támogatásból 1.700.000 forint, így egyelőre ebből és a működési célú támogatásból gazdálkodnak.

– Összesen négy pályázatot adtunk be, ebből három – a szépkiejtési verseny, a nemzetiségi nap és a téli ünnepkör – nyert támogatást – emelte ki az elnök, akitől megtudtuk, a nemzetiségi önkormányzat soron következő programja a szépkiejtési verseny lesz, amit – ha a pandémia engedi – megtartanak, ha mégsem, akkor online formában szervezik meg.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: