Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Karantén diáktárlat a Refiben

Babos Petra | 2022.02.15.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma művészeti tagozatos diákjainak az online oktatás alatt készített képeiből nyílt kiállítás az iskola dísztermében.

– A gyerekeknek úgy kellett festeniük és rajzolniuk, hogy csak interneten keresztül tudták tartani a kapcsolatot tanáraikkal. Fantasztikus, hogy szinte meghazudtolva a körülményeket, elképesztően pazar és gazdag, színes anyag gyűjt össze, aminek nagyon örültünk – mondta a tárlat megnyitóján Kerpel Péter művésztanár, a képzőművészeti tagozat vezetője, aki hozzátette, minden évfolyamnak megvolt a kerettantervi előírás szerinti témája, voltak, akik tárgyakat, állatokat, növényeket ábrázoltak vagy éppen portrét készítettek különböző technikákkal.

– Nem volt könnyű személyes jelenlét nélkül megoldani a művészeti tagozat oktatását. Boros Zita tanárnő és Nikolausz Krisztián tanár úr minden tanulójával külön elbeszélgetett, s megtárgyalták, milyen technikával, mit kell rajzolni, festeni. Ez egy rendkívül aprólékos, nagy koncentrációt igénylő munkának bizonyult. Az online oktatás előnye annyi volt, hogy nem az utazással telt a diákok ideje, hanem helyette is alkothattak, ezt sokan ki is használták nagy meglepetésünkre – fűzte hozzá a művésztanár, aki kiemelte, a diákoknak ez jó lehetőség volt az elmélyülésre, s aki egész nap, akár reggeltől estig szeretett volna alkotni, az megtehette a karantén alatt.

– A kiállítás rendkívül változatos. A tanulmány jellegű rajzoktól kezdve az absztrakt szintre redukált szürreális átgondolásokkal tarkított képek is megtalálhatók. A motívumok együttese nagyon gazdag. Én úgy érzem, ezt a kiállítást a világ bármely pontján bátran be lehetne mutatni, nem szégyenkeznénk vele, mindenhol nagy elismerést kapnánk, mert igényesek, szépek ezek az alkotások – mondta Kerpel Péter.

A kiállításmegnyitón két diákot, Rátz Gáspárt (12. M) és Lőrincze Viktóriát (12. M) külön kiemelte a művésztanár, hiszen ők bejutottak a vizuális kultúra OKTV országos döntőjébe.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: