Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Házasság hete a könyvtárban

Babos Petra | 2022.02.16.

Az idei évben a Jókai Mór Városi Könyvtár is csatlakozott a Házasság hete programhoz, amelyet 2008 óta rendeznek meg minden évben a keresztény egyházak és a civil szervezetek összefogásával. A bibliotéka esküvői fotókiállítással, vakrandival és előadással várja az érdeklődőket.

Polovitzerné Antal Mónika, a Jókai Mór Városi Könyvtár szakmai vezetője a Médiacentrumnak elmondta, könyvtáruk helyismereti fotótárában eddig is megtalálhatóak voltak esküvői fényképek.

– Már több éve felmerült az ötlet egy esküvői fotókiállításra. Az eredeti kezdeményezés még egy Kemeneshőgyészen látott kiállítás volt, ahol a helyi lakosok esküvői fotóiból készítettek egy tárlatot – tudtuk meg a szakmai vezetőtől, aki hozzátette,  felhívásukra közel negyven fotót küldtek be a házaspárok.

Emellett egész héten vakrandira hívnak mindenkit, aki szeretne egy könyvvel randizni.

– A könyveket becsomagoltuk és sem az íróját, sem a címét nem áruljuk el, csak címszavakat írtunk rájuk, így dönthetik el az olvasók, hogy melyik könyvvel szeretnék tölteni az estét – árulta el Polovizerné Antal Mónika.

A Házasság hete eseménysorozat keretében pénteken 18 órától Senye Ilona önismereti coach, meseterapeuta tart Mese estet felnőtteknek. Régi történeteket hallhatnak a nők a férfiakról, a férfiak a nőkről. A programra mindenkit szeretettel várnak, házasságban, párban vagy pár nélkül élőket vagy aki csak szeretné jól érezni magát a mesék társaságában. Az estet Illés Csaba gitárjátéka színesíti.

A könyvtárba látogatók szalaggal átkötött kedves idézeteket is kapnak ajándékba.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: